April 22, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

‘Verschrikkelijke’ Snap-verkoop veegt $ 47 miljard uit sociale media-aandelen

(Bloomberg) — Amerikaanse sociale-mediagiganten hebben donderdag bijna $ 47 miljard aan marktwaarde verloren in de uitgebreide handel, omdat tegenvallende inkomsten van Snap Inc. zorgen deden rijzen above de vooruitzichten voor on the web adverteren.

Meest gelezen van Bloomberg

De Snapchat-ouder kelderde met 27% in de sessie buiten kantooruren. Facebook-ouder Meta Platforms Inc. en Pinterest Inc. daalden elk satisfied meer dan 4%, terwijl Google-eigenaar Alphabet Inc. en Twitter Inc. ook daalden.

De verliezen markeren de tweede grote uitverkoop in de sector die door Snap in twee maanden tijd werd aangewakkerd, aangezien de resultaten een barometer worden voor beleggers die proberen te ontcijferen hoe economische onzekerheid de advertentie-uitgaven heeft beïnvloed. Er zijn steeds meer tekenen dat technologiebedrijven zich voorbereiden op een recessie, waarbij sommigen zich terugtrekken in het aannemen van personeel, terwijl Meta dit jaar ongeveer de helft van zijn waarde heeft verloren na tegenvallende omzetprognoses.

“Het winstoptimisme kan voorlopig tot stilstand komen”, zegt Tina Teng, marktanalist bij CMC Markets Plc. in Auckland. “Snap’s misgelopen winstverwachtingen duiden op de ernstige uitdagingen waarmee zijn technische collega’s worden geconfronteerd, meestal op sociale platforms zoals Meta Platforms.”

Snap — die donderdag na sluitingstijd $ 6 miljard aan marktkapitalisatie zag verdwijnen — gaf geen financiële richtlijnen voor het derde kwartaal, behalve om te zeggen dat de omzet tot nu toe in de periode ongeveer vlak is in vergelijking fulfilled vorig jaar. Het management herhaalde ook dat het een “aanzienlijk verlaagd aantal aanwervingen” plant, in navolging van plannen van Apple Inc. en anderen.

Critical Information noemde de resultaten van Snap en hardeschijfmaker Seagate Technological know-how Holdings Plc “vreselijk” en “lelijk”. Reeds gehavende technologieaandelen kunnen meer onder druk komen te staan ​​naarmate het winstseizoen volgende 7 days op gang komt.

LEES: Snap Development gedempt tot 2023 op onzekerheid: Bloomberg Intelligance

“Achieved steeds meer mega-cap tech bedrijven die van plan zijn de aanwerving te vertragen en hun groeiverwachtingen te verlagen, zijn de economische vooruitzichten zeker niet in goede vorm”, zei CMC’s Teng.

(Voegt context en commentaar van analisten toe)

Meest gelezen van Bloomberg Businessweek

©2022 Bloomberg LP