July 12, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Verkoop- en marketingvideo’s die gegarandeerd resultaten opleveren [+ Examples]

Tegenwoordig kun je niet door marketingblogs komen zonder een bericht tegen te komen waarin staat dat je video moet opnemen in je verkoop- en marketingstrategie.

Bovendien lijken er wekelijks nieuwe platforms en tools te verschijnen die beloven het videoproductieproces gemakkelijker te maken. Om nog maar te zwijgen van de kwaliteitscamera’s die de meesten van ons in onze zak of tas dragen.

Maar hoewel we allemaal weten dat video belangrijk is – en het wordt gemakkelijker dan ooit om het te produceren – weten we misschien nog steeds niet precies waar we moeten beginnen.

Hoe overtuig je de krachten binnen je organisatie dat investeren in video loont? Wat nog belangrijker is, wat voor soort video’s moet je maken en hoe gaan ze je bedrijfsresultaten beïnvloeden?

Ik ben zo blij dat je het vraagt. In dit artikel zullen we:

  • Je voorstellen aan De verkopende 7 — de zeven video’s die gegarandeerd marketing- en verkoopresultaten opleveren
  • Deel voorbeelden van elk type video
  • Leg uit hoe u aan de slag kunt gaan met het maken van The Selling 7

Gratis cursus: videoverkoop en marketingstrategie

Allereerst, wat is The Selling 7?

Maar al te vaak denken bedrijven dat ze precies weten wat ze nodig hebben als het op video aankomt: een mooie ‘Over ons’-video voor op hun homepage die resoneert met klanten en leads binnenhaalt.

Niet zo snel.

Hoewel een ‘Over ons’-video verleidelijk kan zijn, zijn er andere manieren waarop u uw videodollars beter kunt besteden.

Wat volgt is wat we noemen De verkoop 7.

De verkopende 7 zijn de zeven video’s die het meest waarschijnlijk marketing- en verkoopresultaten opleveren en inkomsten opleveren.

Het zijn ook de video’s waarvan we hebben vastgesteld dat ze de verkoopcyclus het meest effectief verkorten door prospects meer van het proces door middel van video te laten navigeren.

Deze zeven soorten video’s zijn:

  1. 80% video’s die veelgestelde vragen over een product of dienst beantwoorden
  2. Biovideo’s van medewerkers die uw team introduceren en sneller vertrouwen wekken bij een prospect
  3. Product-/servicevideo’s die uw product of dienst beschrijven en vaststellen wie wel/niet bij hen past
  4. Video’s op bestemmingspagina’s die de conversieratio verhogen door verwachtingen te stellen en de waarde te communiceren
  5. Kosten video’s die verduidelijken hoe prijzen werken
  6. Klantreisvideo’s die laten zien hoe producten en diensten succesvol zijn geweest voor anderen in de echte wereld, waardoor sociaal bewijs wordt geleverd
  7. Video’s over ‘claims die we maken’ die bewijzen dat wat je zegt over wie je bent en wat je verkoopt waar is door het te laten zien.

Als je een videograaf inhuurt om aan je team te werken, zou die persoon deze video’s vrij snel en goedkoop moeten kunnen maken – veel meer dan een extern productiebedrijf.

Of u kunt intern iemand opleiden om dit initiatief te nemen. Zorg ervoor dat video zo snel mogelijk deel uitmaakt van uw marketing- en verkoopproces.

Laten we nu dieper ingaan op elk type video en enkele voorbeelden bekijken.

Opmerking: To krijg een overzicht en inleiding van The Selling 7, ga naar IMPACT+ om de gratis cursus van Zach Basner te bekijken die dit alles diepgaand behandelt: Videoverkoop en marketingstrategie.

1. 80% video’s

Gemiddeld beantwoordt elke verkoper 5-10 dezelfde vragen in elke vergadering.

Ze hebben hun antwoorden ingestudeerd en soms zelfs gescript. Ze kunnen ze in hun slaap opzeggen en eerlijk gezegd zijn ze het beu om ze steeds te moeten beantwoorden.

Voer de in 80% filmpje.

80% video’s zijn video’s die de meest voorkomende vragen beantwoorden die al je prospects stellen (en proactief een paar beantwoorden waar ze niet aan hebben gedacht).

Je kunt slechts één video opnemen en deze naar al je potentiële klanten sturen voordat je verbinding maakt, zodat je je gesprek kunt beginnen, klaar om tot in de kern te komen en niet zoveel tijd te verspillen aan het beantwoorden van dezelfde oude vragen.

Hier is een voorbeeld van IMPACT-client Fire & Ice:

Stel je voor hoeveel productiever een verkoopgesprek zou zijn na een video als deze.

Bekijk meer 80% videovoorbeelden

2. Biovideo’s van medewerkers

Een van de grootste redenen waarom video zo’n krachtig hulpmiddel is, is dat het uw potentiële klanten in staat stelt u te zien, te horen en te kennen voordat u elkaar daadwerkelijk ontmoet.

Met een werknemer bio videokunnen mensen je gezicht zien en leren je stem, maniertjes en energie te herkennen.

Het stelt hen in staat bekendheid en vertrouwen op te bouwen met uw merk en vooral uw mensen, en daarom zijn bio-video’s van medewerkers zo effectief.

Biovideo’s van medewerkers zijn precies zoals ze klinken: korte video’s waarin uw team rechtstreeks tegen de camera spreekt en zichzelf voorstelt.

Begin met uw mensen in klant- of klantgerichte rollen. Zodra u de video’s hebt opgenomen, plaatst u ze in de e-mailhandtekeningen van uw werknemer of zelfs op uw website. Het zal je verbazen hoeveel views ze krijgen.

Hier is een voorbeeld van IMPACT-client Schellman.

Hema Saxena, directeur bij Schellman

Een video als deze geeft prospects het gevoel dat ze een bedrijf kennen voordat ze daadwerkelijk worden gebeld of naar een verkoopvergadering gaan.

Bekijk meer voorbeelden van bio-video’s van medewerkers

3. Product-/servicevideo’s

Er is geen manier om de waardepropositie van een bepaald product of dienst efficiënter te communiceren dan via video.

De gemiddelde aandachtsspanne van een volwassene online is: acht seconden. En Wmet het gebruik van geluid, beeld en beweging, vHet is wetenschappelijk bewezen dat ideo berichten sneller en op een meer boeiende en gedenkwaardige manier overbrengt.

Het doorbreekt ook het geluid van alle woorden op de rest van uw site.

Hier is een voorbeeld van een product/service video van Sticker Mule:

In deze video doet het stickerbedrijf uitstekend werk door niet alleen uit te leggen wat het product is en de soorten klanten die ze kopen, maar ook door te zien hoe hun proces werkt – en dat alles in slechts 35 seconden.

Bekijk meer voorbeelden van product-/servicevideo’s

4. Video’s op de bestemmingspagina

Elke pagina met een formulier moet een video hebben.

Denk er eens over na: Vlak voordat u een formulier invult en uw contactgegevens overhandigt, heeft u vragen en twijfels.

Je vraagt ​​je af: “Moet ik dit formulier invullen? Deze mensen zullen waarschijnlijk contact met me opnemen, een miljoen e-mails sturen, of misschien zelfs telefoontjes… alles wat ik wil is dit eBook/sjabloon/checklist…”

Video’s op bestemmingspagina’s kan helpen die angsten aan te pakken en vertrouwen op te bouwen.

Deze video’s helpen de bezoeker van de bestemmingspagina te beseffen dat het in hun belang is om hun informatie met uw bedrijf te delen, aangezien ze een passief engagementmedium bieden waar bezoekers uw boodschap met zeer weinig moeite kunnen ervaren.

Ze moeten gerustgesteld worden dat je geen kwaadaardig bedrijf bent dat ze vervelende e-mails gaat sturen en ze 14 keer per dag belt. Plus, studies hebben aangetoond dat het opnemen van dit soort video’s de conversieratio’s tot 80% kan verhogen.

Hier is een voorbeeld van IMPACT-client River Pools:

Als je angsten zijn aangepakt, is de kans groter dat je het formulier invult. (En je bent ondertussen meer over het bedrijf te weten gekomen!)

Bekijk meer voorbeelden van video’s op bestemmingspagina’s

5. Kosten video’s

Wanneer u op een website bent en op zoek bent naar informatie over kosten en prijs, maar u kunt de informatie die u zoekt niet vinden, wat is dan de emotie die u ervaart?

Frustratie?

En wat doe je op dat moment van frustratie? Blijven spitten op die website? De telefoon pakken en bellen?

Niet aannemelijk.

U blijft waarschijnlijk zoeken totdat u een website of een bedrijf vindt dat u wil vertellen wat u moet weten. En over het algemeen, wanneer u dat bedrijf vindt, krijgen ze uw bedrijf of op zijn minst het eerste contact.

En als u en ik zo handelen, is het dan mogelijk dat uw prospects hetzelfde voelen?

Als we het vertrouwen van onze kopers willen winnen, mogen we niet bang zijn om concurrenten een tip te geven, klanten af ​​te schrikken of te zeggen dat onze oplossing ‘te aangepast’ is.

De concurrenten weten waarschijnlijk al hoe u uw prijsstelling doet, klanten schrikken weg als u niet doen praten over prijs, en natuurlijk is uw oplossing op maat. Daarom moeten we bereid zijn om te praten over de factoren van kosten.

Hier is een voorbeeld van IMPACT-klant Bill Ragan Roofing:

Een bedrijf dat vooraf openhartig de kosten aanpakt, wint onmiddellijk het vertrouwen van zijn publiek.

Bekijk meer voorbeelden van kostenvideo’s

6. Klantreisvideo’s

Iedereen weet dat het hebben van social proof op je website een must is.

Het hebben van een citaat, naam en zelfs foto is een standaardpraktijk geworden. Dus, hoe kun je opvallen?

Hoe onderscheidt u zich van uw concurrenten die hun tevreden klanten al paraderen met citaten en namen?

Een manier om voorop te lopen, is door uw beste klanten op video te zetten.

Ze zullen niet alleen volledig vereerd zijn als je ze vertelt dat ze een van je meest indrukwekkende klanten zijn en dat je ze in je marketing wilt opnemen, maar ze zullen ook slim genoeg zijn om te beseffen dat het vrijwel gratis marketing is voor hen en hun merk ook.

Met deze video’s kunt u niet alleen meer zaken sluiten, maar tegelijkertijd uw band met uw belangrijkste klantrelaties versterken.

Hier is een voorbeeld van onze vrienden bij HubSpot:

Heb je wat tips nodig om deze geweldige videotestimonials van je klanten te krijgen? Zach Basner deelt enkele handige tips hier!

Bekijk meer videovoorbeelden van de klantreis

7. ‘Claims die we maken’ video’s

Hoeveel claims maakt u die uw concurrenten ook maken? Dingen als “onze mensen zijn de beste” of “onze klantenservice is van wereldklasse”.

Hoe onderbouw je die beweringen? Hoe onderscheidt u zich van uw concurrenten die dezelfde uitspraken doen?

Aan het eind van de dag zijn woorden niet genoeg. Het is maar ruis totdat je het laat zien. Een van de meest effectieve manieren om het vandaag te laten zien is met een “claims die we maken” video.

Maak een lijst van de beweringen die u doet en kijk hoeveel u aan uw publiek kunt laten zien.

Hoe kun je aantonen dat je niet alleen claims maakt in het belang van zelfpromotie? Hoe kunt u uw beweringen onderbouwen met voorbeelden?

Alles wat u kunt doen om uw waarde aan te tonen, zal een grote bijdrage leveren aan het opbouwen van vertrouwen.

En hier is een laatste voorbeeld kasjmier bedrijf Naadam:

Plotseling voelt hun claim dat ze “het eerlijkste en meest duurzame kasjmierbedrijf” zijn een stuk authentieker, nietwaar?

Bekijk meer voorbeelden van video’s over ‘claims die we maken’

Aan de slag met The Selling 7

Video is een fundamenteel onderdeel van elke marketingstrategie in 2022 en daarna.

Deze zeven voorbeelden van marketing- en verkoopvideo’s kunnen je helpen om van ‘Ik wil investeren in meer video’ naar ‘Ik ga investeren in dit soort video’s’.

Ben je nog steeds onzeker over hoe je video’s zoals deze kunt maken en in je verkoop en marketing kunt krijgen?

Uitchecken onze gratis IMPACT+ cursus “Video Sales & Marketing Strategy” om dieper in te gaan op The Selling 7 en andere aspecten van videostrategie. Of beter nog, praat met een van onze adviseurs. We helpen bedrijven zoals het uwe om video een onderdeel van hun cultuur te maken.