May 19, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Musk zegt dat lithiumverfijning een ‘licentie om geld te drukken’ is, aandeleninvesteerders springen erin

Het Met Gala-feest in 2022

Dimitrios Kambouris

Lithiummijnwerkers (NYSEARCA:LIT) steeg in de handel van donderdag, omdat aandelenbeleggers blijkbaar de aansporing van Elon Musk aan ondernemers ter harte namen om de lithiumraffinage-activiteiten te betreden, en noemden het “een licentie om geld te printen.”

Musk vertelde Tesla’s Q2-resultaten conferentiegesprek dat beperkingen op de beschikbaarheid van lithium die de prijzen hebben opgedreven, niet het gevolg zijn van schaarste aan grondstoffen, maar van de beperkte wereldwijde capaciteit om hydroxide- en carbonaatchemicaliën van ultrahoge zuiverheid in batterijtoeleveringsketens te leveren.

“Ik zou ondernemers nogmaals willen aansporen om in de lithiumraffinage-industrie te stappen”, zei Musk. “De mijnbouw is relatief eenvoudig, de raffinage is veel moeilijker.”

De lithium-gainers van donderdag werden geleid doorway ioneer (IONR) +6,4%die een bindende overeenkomst voor vijf jaar aankondigde voor de levering van Ford Motor (NYSE:F) fulfilled 7K ton/jaar lithiumcarbonaat van de Rhyolite Ridge Lithium-Boron-operatie van ioneer in Nevada.

Solide winsten werden ook geboekt door (NYSE:LAC) +5,3%(M²) +3,6%(PLL) +3,5%(ALB) +2,7%(LTHM) +2,3%(LITM) +2,3%.

Ford (F) kondigde een lange lijst fulfilled offers voor zowel lithium als nikkel achieved betrekking tot de lokale verwerking van batterijmaterialen in Noord-Amerika ter ondersteuning van de plannen voor elektrische voertuigen, hoewel alleen de ioneer-overeenkomst (IONR) bindend was.

Een niet-bindende offer fulfilled China’s CATL zou volgend jaar lithium-ijzerfosfaatbatterijpakketten leveren voor Ford’s (F) Noord-Amerikaanse Mustang Mach-E-modellen en Noord-Amerikaanse F-150 Lightnings in 2024.

Ford (F) ondertekende een memorandum van overeenstemming satisfied Rio Tinto (RIO) voor de levering van materialen, waaronder lithium, koolstofarm aluminium en koper, en stemde ermee in om “te onderzoeken om de basisklant te worden” voor Rio’s Rincon-lithiumproject in Argentinië.

De automaker tekende ook een MoU fulfilled BHP (BHP) voor nikkelvoorziening al in 2025 beginnen, mogelijk van de mijnbouwonderneming Nickel West in West-Australië, en manieren vinden om de toeleveringsketens van batterijen duurzamer en efficiënter te maken

Compass Minerals (CMP) zal ook “verkennen” om Ford (F) te voorzien van een lithiumproduct van batterijkwaliteit uit zijn lithiumpekelontwikkelingsproject in zijn zonneverdampingsfaciliteit in Ogden, Utah.

Afzonderlijk, Lithium-Amerika (LAC) brak deze 7 days de grond in zijn lithiumprocestestfaciliteit in Reno, Nevada.