May 21, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Hoe federale rentetarieven van invloed zijn op leningen voor kleine bedrijven

Hoe federale rentetarieven van invloed zijn op leningen voor kleine bedrijven

https://www.youtube.com/observe?v=itxLzAhe8ds?

Onlangs verhoogde het Federal Open up Marketplace Committee de rente achieved 75 basispunten. De beslissing kan een enorme effect hebben op degenen die een lening voor kleine bedrijven aanvragen.

Chris Hurn, oprichter en CEO van Fountainhead Business Money, keert terug naar het programma om te praten in excess of wat dit zou kunnen betekenen voor leningen aan kleine bedrijven.

Bekijk de bewerkte transcriptie van deze laatste aflevering van Smaller Biz in :15. Bekijk de volledige show hierboven en bekijk onze SoundCloud-speler hieronder om daar te luisteren.

Rentetarieven voor leningen aan kleine bedrijven veranderen

Shawn Hessinger: Laat ik beginnen satisfied te vragen wat er de afgelopen weken is veranderd satisfied de rentetarieven voor leningen aan kleine bedrijven en waarom?

Chris Hurn: De Federal Reserve verhoogde haar daggeldrente opnieuw satisfied 75 basispunten. Dus het is aanzienlijk gestegen sinds zelfs zes maanden geleden. En de reden dat dat belangrijk is, is dat ze de gangmakers zijn voor alle andere indexen die er zijn die de rentetarieven bepalen, of het nu consumenten, bedrijven of andere zijn.

Dus alles valt een beetje in lijn achieved wat de Fed doet. We hebben bijvoorbeeld de rente op staatsobligaties zien stijgen… we hebben SOFR gezien, wat nu de nieuwe LIBOR-rente-index is… daar zijn veel zakelijke leningen van afgeprijsd. En uiteraard vallen de primary-indexen van The Wall Street Journal ook in lijn en stijgen precies wanneer de Fed Reserve stijgt. En dit alles zorgt ervoor dat de leenkosten flink oplopen.

Shawn Hessinger: Welke invloed heeft dit specifiek op de kredietverlening aan kleine bedrijven?

Chris Hurn: Nou, de meeste leningen voor kleine bedrijven, of in ieder geval voor leningen aan Modest Business enterprise Administration, zijn gebaseerd op Key. En dus is Key dit jaar in ongeveer zes maanden al van drie en een kwart naar zes in een kwartaal gegaan. Dat is dus een beweging van 300 basispunten – 3% is toegevoegd aan de financieringskosten van een typische SBA-lening.

Het is dus aanzienlijk gestegen en bijna verdubbeld in dat tijdsbestek. En hoewel de meeste bedrijfseigenaren daar waarschijnlijk een beetje mee om kunnen gaan, vooral omdat je ook dit rimpeleffect hebt gehad van inflatie van bedrijfseigenaren die hun prijzen voor hun producten en diensten verhogen, zal het probleem een ​​delicaat evenwicht zijn.

En hoe hoger de rente, hoe groter de kans op wanbetalingen, wat de eigenaar van een klein bedrijf echt problemen bezorgt om aan zijn maandelijkse schuldverplichtingen te kunnen voldoen.

Wacht niet om naar uw financieringsopties te kijken

Shawn Hessinger: Wat zou je belangrijkste advies zijn voor iedereen die naar de present kijkt?

Chris Hurn: Het belangrijkste dat ik altijd tegen eigenaren van kleine bedrijven zeg, is dat je niet moet wachten om hiernaar te kijken als het te laat is. Er zijn veel verschillende financieringsopties voor de typische eigenaar van een klein bedrijf.

Niet iedereen heeft een banklening, niet iedereen heeft een SBA-lening. Sommige mensen houden rekening achieved de vorderingen, sommige mensen hebben rigide contante voorschotten, sommige mensen hebben leningen voor really hard geld, maar alles dat een beetje boven de conventionele prijsstelling ligt – dus elk van die laatste drie zou dingen moeten zijn die een typische eigenaar van een klein bedrijf nu overweegt te herfinancieren … ook al gaan de tarieven omhoog, je zult het veel meer voelen satisfied die duurdere opties.

Dus als u kunt kijken naar het herfinancieren van uw rentetarieven, weet u dat het misschien hoger zal zijn dan sommige van hen. Maar waarschijnlijk kunt u ook uw effectieve leenkosten verlagen. En u zult de schuld ook opnieuw aflossen, wat betekent dat uw maandelijkse betaling naar beneden zou moeten gaan. En dat is iets dat de maandelijkse cashflow voor een typische eigenaar van een klein bedrijf echt zal helpen.

Het andere dat ik je zou willen vertellen, Shawn, is dat in tijden als deze veel van de conventionele leenopties aan de zijlijn verdwijnen de banken, de kredietverenigingen, ze worden erg nerveus als de economie vertraagt, wat duidelijk is wat de Fed hier probeert te doen – want doorway de economie te vertragen, zal het de inflatie verminderen.

Shawn Hessinger: Hoe verhouden rentetarieven zich rechtstreeks tot leningen aan kleine bedrijven? Wat voor invloed heeft dat op wat voor soort lening je krijgt? Wat voor soort lening moet je zoeken voor dat soort impression?

Chris Hurn: Het beïnvloedt het meestal rechtstreeks in termen van de prijsstelling. Elke zakelijke lening wordt doorgaans geprijsd op een rente-index, zoals Primary of SOFR of, je weet wel, vijfjaarsrente op staatsobligaties of iets dergelijks, plus een spread.

En zo kom je bij de effectieve rentetarieven die de kredietnemer betaalt. Dus, zoals u kunt zien, elke keer dat u de indexen verhoogt, zelfs als u de spreiding more than die indices niet wijzigt, zult u hogere leenkosten hebben.

Shawn Hessinger: Verwacht u dat de stijging van de rente een grote impression zal hebben op het aantal goedgekeurde leningen voor kleine bedrijven of het aantal dat zelfs wordt aangevraagd?

Chris Hurn: Ik denk dat er nog geen afname van de vraag is. Vanzelfsprekend zal die er zijn als de Fed doorgaat achieved deze agressieve verhoging van het tempo van de renteverhoging. Maar ik denk dat we er nog niet helemaal zijn.

En zelfs in tijden van tragere economische groei, heb je eerlijk gezegd altijd vraag naar wat leningen van het bedrijfsleven, waar we een economie zijn. Weet je, de hele wereld is gebouwd op krediet. Dat gaat dus niet snel weg. Maar de bronnen voor dat krediet zijn wat er gaat veranderen.

Het aantal bedrijven dat goedkeuring kan krijgen voor een lening uit traditionele bronnen zal dus krimpen omdat veel van die mensen waar ik het eerder in excess of had, de traditionele kredietverstrekkers, zoals banken en kredietverenigingen, de neiging hebben om strenger te worden wat ze willen of winnen’ keur het niet goed in tijden als deze. En dat is ook de reden waarom sommige van deze bedrijfseigenaren uiteindelijk worden omgeleid naar SBA-geldschieters zoals wij, omdat we in deze tijden nog steeds behoorlijk agressief zijn.

Weet je, SBA geeft een staatsgarantie of zie het als een verzekering op de commerciële leningen die we verstrekken. Daarom hebben we een bredere kredietbox van wat we wel of niet kunnen goedkeuren. En nogmaals, dit is dat ik hier wat generalisaties aan het maken ben, omdat de waarheid is dat enkele van de meest actieve SBA-geldschieters banken zijn en dat ze toevallig een SBA-afdeling hebben.

Maar als niet-bancaire SBA-geldschieter zijn we fulfilled relatief weinigen. We hebben de neiging om te werken op basis van de intentie van de SBA. We verstrekken dus geen traditionele conventionele commerciële leningen. We hebben niets anders dan ons SBA-kredietbeleid om ons onze richtlijnen te geven over welke kredieten we wel of niet moeten goedkeuren. Je zult zeker beweging zien in de richting van SBA-geldschieters.

Voordelen van door SBA gedekte leningen

Shawn Hessinger: Misschien moeten we het nog eens uitleggen als we het hebben in excess of doorway SBA ondersteunde leningen, wat ze zijn en misschien waarom ze een voordeel hebben.

Chris Hurn: Het grootste voordeel is dus dat het misschien een van de weinige opties is die voor u beschikbaar zijn tegen een redelijk geprijsde rente. Weet je, je hebt nog steeds die andere opties die ik eerder noemde, hardgeldleningen en opkomende kasvoorschotten, fabrieksvorderingen, zakelijke creditcards allerlei dingen zijn veel duurder dan waarvoor je een SBA-lening krijgt. Dat is dus wat er gebeurt.

Ik bedoel, SBA-leningen zijn meestal voor allerlei soorten gebruik van opbrengsten, veel breder dan, zou ik zeggen, gewone traditionele leningen. Dus het selectieprogramma van de SBA is de SBA7A, en zij zijn dat programma. U kunt vrijwel elk zakelijk krediet gebruiken, wat betekent dat u een ander bedrijf kunt kopen.

Bedrijfsovernames worden vaak gefinancierd met een SBA7A-lening, tot $ 5 miljoen. U kunt de bedrijfsschuld consolideren waar ik het eerder above had, u kunt werkkapitaal krijgen en u kunt een husband or wife uitkopen en u kunt apparatuurfinanciering krijgen, financiering voor commercieel onroerend goed als het doorway de eigenaar wordt bewoond of wordt geëxploiteerd voor het bedrijf – gewoon een verscheidenheid aan verschillende franchisefinancieringen, verbeteringen van erfpacht, van alles.

Shawn Hessinger: Wat zijn? seen van de belangrijkste redenen waarom mensen aangetrokken worden tot door SBA ondersteunde leningen?

Chris Hurn: Nou, de eerste is, zoals we eerder hebben besproken, in moeilijke economische tijden, ze zijn meestal een van de laatste opties die overblijven. Maar de grootste reden waarom mensen de neiging hebben om ze op te zoeken, zelfs in goede economische tijden, is dat ze een veel lagere aanbetaling zullen hebben als ze veel van deze zakelijke leningen afsluiten.

Vaak is het de helft, misschien zelfs een derde van wat je elders zou zien. Vaak zijn er ook veel langere terugbetalingstermijnen. En dat is heel belangrijk vanuit het oogpunt van de maandelijkse cashflow. Dus in plaats van een looptijd van drie of vijf jaar bij gewone banken, heeft u misschien een looptijd van tien jaar satisfied die SBA-lening. Of als u onroerend goed koopt in plaats van een afschrijving van 15 of misschien zelfs 20 jaar, heeft u een situatie van 25 jaar met een SBA-lening.

Het maakt dus een groot verschil, want hoe langer de aflossingstermijn natuurlijk, hoe lager de maandelijkse betaling, hoe positiever uw cashflow is. En dat is een groot verschil voor een groeiend klein bedrijf.

Ontvang de laatste koppen van Modest Business enterprise Developments. Volg ons op Google Nieuws.


Meer in: Kleine Biz in 15