May 19, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Reuters lanceert feitencontrole in het Spaans op WhatsApp

Reuters lanceert feitencontrole in het Spaans op WhatsApp

Reuters lanceerde woensdag twee nieuwe Spaanstalige feitencontrolekanalen in samenwerking fulfilled WhatsApp, waardoor WhatsApp-gebruikers in Mexico en Spaanssprekende gebruikers in de VS inhoud kunnen verifiëren bij Reuters.

De nieuwe Reuters Actuality Examine México en Reuters Point Test Spaanse Amerikaanse kanalen verbinden WhatsApp-gebruikers satisfied nauwkeurige informatie van Reuters over mogelijke verkeerde informatie die ze willen valideren.

WhatsApp-gebruikers in de VS (+1 646-577-2924) en Mexico (+52 56 2001 8078) kunnen informatie die ze willen verifiëren naar Reuters Truth Verify sturen en ontvangen relevante Reuters-inhoud om hen te helpen de juistheid van de informatie te beoordelen .

De Reuters Fact Check-kanalen zullen factcheck-artikelen aan de oppervlakte brengen die desinformatie over politiek, gezondheid en het laatste nieuws aanpakken. De kanalen van Reuters zijn 24/7 beschikbaar by way of een geautomatiseerde chatbot.

“Aangezien desinformatie wereldwijd blijft toenemen, blijft het Reuters Reality Look at-team waakzaam in zijn werk om de inhoud te verifiëren en valse informatie die wordt gedeeld te identificeren. We zijn zeer toegewijd aan het verminderen van mogelijk onnauwkeurige en schadelijke verkeerde informatie, en het is een geweldige tijd om samen te werken fulfilled WhatsApp om de kracht van berichtentools te benutten om Spaanstalige WhatsApp-gebruikers te verbinden satisfied geloofwaardige informatie die is geverifieerd doorway Reuters”, aldus Reuters. Stephanie BurnettReuters digitale verificatie-editor, in een verklaring.

Reuters lanceerde voor het eerst zijn initiatief voor het controleren van feiten in 2020 en werkt nu samen achieved verschillende grote technologieplatforms aan initiatieven om verkeerde informatie te bestrijden, waaronder het controleren van sociale-media-inhoud in landen op vier continenten en in vijf talen.