May 19, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

De zoon van de miljardair van Wall Street, Alex Lasry, belooft veel geld uit te geven in de Senaatsrace van Wisconsin

Alex Lasry, de 34-jarige zoon van Wall Road-miljardair Marc Lasry, heeft beloofd veel geld uit te geven in zijn poging om de controversiële Republikein Ron Johnson te ontzetten als senator voor Wisconsin.

Lasry heeft al $ 5,8 miljoen bijgedragen aan zijn eigen campagne, volgens de federale kiescommissie en zei dat hij bereid was meer uit te geven om de nominatie van zijn partij en vervolgens de Senaatszetel te winnen bij de tussentijdse verkiezingen van november.

Hij is een van de weinige Democraten die strijden om de voorverkiezing van volgende maand en de kans om het op te nemen tegen Johnson in wat waarschijnlijk een van de meest omstreden senaatsraces van het land in november zal zijn.

“We gaan ervoor zorgen dat we de middelen hebben om te kunnen concurreren met Ron Johnson”, zei Lasry in een interview. “Republikeinen gaan een hoop geld uitgeven aan deze race en we moeten ervoor zorgen dat de Republikeinen niet winnen alleen omdat ze ons te trim af zijn.”

Hij zei dat zijn persoonlijke rijkdom een ​​verkoopargument zou zijn, omdat het betekent dat hij minder afhankelijk is van fondsen van externe donoren dan de meeste andere kandidaten. “Een van de dingen die we satisfied deze campagne laten zien, is dat niemand me kan kopen”, zei hij.

Democraten in Wisconsin stemmen volgende maand om te kiezen wie ze in november tegen Johnson willen opnemen. Peilingen tonen aan dat Lasry slechts een paar punten achterstand heeft op koploper, Mandela Barnes, die de afgelopen maanden een groot gat heeft gedicht.

De nationale Democratische partij is van mening dat Wisconsin een van haar beste kansen is om een ​​Senaatszetel van de Republikeinen te veroveren bij de tussentijdse verkiezingen, een resultaat dat waarschijnlijk cruciaal zal blijken voor het machtsevenwicht in de Eerste Kamer.

Johnson heeft de zetel meer dan tien jaar bekleed, maar werd de afgelopen weken kritisch bekeken vanwege zijn rol bij het helpen van voormalig president Donald Trump om de resultaten van de verkiezingen van 2020 teniet te doen.

Hij is ook onder vuur komen te liggen vanwege zijn pro-gun-posities, vooral na de recente massale schietpartijen in Uvalde, Texas Buffalo, New York en Highland Park, Illinois. Uit peilingen blijkt dat Johnson nek aan nek loopt fulfilled elk van de vier Democratische kandidaten.

Lasry’s achtergrond heeft hem middelen gegeven die voor de meeste kandidaten niet beschikbaar zijn. Zijn vader Marc was mede-oprichter van de vermogensbeheerder Avenue Cash Group van $ 12 miljard en hielp in 2014 het basketbalteam van Milwaukee Bucks te kopen voor $ 550 miljoen.

volgens zijn laatste financiële aangifte, heeft Alex Lasry, de senior vice-president van het workforce, een belang van meer dan $ 50 miljoen. Hij werkte eerder voor Goldman Sachs en in het Witte Huis onder Barack Obama, aan wie zijn vader duizenden bucks schonk en honderdduizenden meer ophaalde.

Lasry’s rijkdom heeft hem gemarkeerd als een kandidaat voor andere Democraten om zich op te richten, echter achieved Tom Nelson, een van zijn rivalen voor de nominatie, die hem tijdens een debat een “buiten de staat miljardair” noemde.

Ondanks zijn Wall Street-achtergrond heeft Lasry een reeks linkse politieke standpunten ingenomen, waaronder het steunen van een minimumloon van $ 15 en hogere belastingen voor grote bedrijven.

“Ik denk dat bedrijven en de rijken hun deel moeten betalen”, zei hij. “Te lang hebben mensen en bedrijven ermee weg kunnen komen, en we hebben het gezien bij een aantal Fortune 500-bedrijven die geen belasting betalen.”