May 21, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

5 belangrijke redenen om uw zakelijke en persoonlijke financiën te scheiden

Ruchi Pinniger

Laten we de toon zetten. Je hebt je bedrijfsidee, je bent begonnen met het binnenhalen van klanten, je website gemaakt en je bent klaar voor succes… of toch niet?

Terwijl de zaken op gang komen, kan de ruimte voor fouten en desorganisatie beginnen toe te nemen.

Als het gaat om uw bedrijfsfinanciën, bent u niet de enige ondernemer die misschien een belangrijke stap vergeet…

Uit een onderzoek van Citizens Bank bleek dat bijna 26% van de ondernemers hun zakelijke en persoonlijke bankrekeningen niet scheiden. 98% van de ondervraagden gebruikt hun persoonlijke account vanwege het gebrek aan maandelijkse onderhoudskosten, maar dit kan hen meer kwaad dan goed doen.

Het is van vitaal belang om uw zakelijke en persoonlijke bankrekeningen gescheiden te houden, zelfs als u net begint.

Waarom?

Het is simpel: als het om tijd en geld gaat, wil je je best doen om zo duidelijk en georganiseerd mogelijk te zijn. Als u momenteel uw zakelijke en persoonlijke financiën niet scheidt, moet u vandaag beginnen.

Als je dat nog niet hebt gedaan, beloof ik je dat je zeker niet de enige ondernemer bent die deze belangrijke stap is vergeten.

Nog steeds niet overtuigd?

Hier zijn 5 belangrijke redenen waarom u deze accounts onmiddellijk zou moeten scheiden:

Het zal uw leven gemakkelijker maken tijdens het belastingseizoen.

Als uw bedrijf een vennootschap is, bent u verplicht een aparte zakelijke rekening aan te houden.

In het geval van een eenmanszaak maakt een unieke zakelijke rekening het gemakkelijker om zakelijke inkomsten en uitgaven bij te houden, vooral als u gecontroleerd wordt.

U zult niet uw bankrekening doorzoeken om erachter te komen of die maaltijd in het steakhouse een zakenlunch was of voor het feestdiner van uw vriend.

Met alle zakelijke transacties gescheiden en via één bankrekening stromend, weet u precies hoeveel inkomsten u heeft verdiend en wat uw uitgaven zijn, voor maximale belastingafschrijvingen.

Het is gemakkelijker om de cashflow te volgen.

U loopt minder snel in de problemen met de cashflow, omdat u precies weet hoeveel er beschikbaar is voor zakelijke uitgaven. U zult weten dat u $ 100 aan bedrijfswinst hebt om te besteden aan de aanschaf van een nieuwe computer in plaats van de $ 100 te gebruiken die uw tante u voor uw verjaardag heeft gegeven.

U kunt uw vermogen beschermen.

In het geval dat u wordt aangeklaagd, is de kans groter dat uw persoonlijke bezittingen worden beschermd als u afzonderlijke bankrekeningen heeft.

Kies de juiste bedrijfsstructuur en gebruik uw bedrijfsnaam op alle documenten, cheques en rekeningen. Dit illustreert dat u de moeite heeft genomen om zakelijke en persoonlijke uitgaven gescheiden te houden.

Het is professioneler.

Als uw klanten geld rechtstreeks op uw rekening storten, is de kans groter dat ze uw bedrijf als geloofwaardig beschouwen als het een zakelijke rekening is. Een bankrekening op naam van uw bedrijf laat uw klanten zien dat u uw bedrijf serieus neemt. Het zal helpen om hun vertrouwen in uw werk te versterken.

Het is makkelijker om een ​​lening te krijgen.

Wanneer u klaar bent om uw bedrijf uit te breiden, zullen de meeste kredietverstrekkers op zoek gaan naar uitgebreide financiële rapporten. Het hebben van een zakelijke bankrekening maakt het gemakkelijker om de benodigde informatie voor financieringsaanvragen op te halen.

Zeker in tijden van economische onzekerheid wil je gemakkelijk toegankelijke data over je bedrijf hebben om tijdig beslissingen te kunnen nemen. Het is niet alleen een goede gewoonte om uw rekeningen te scheiden, het zal u ook helpen om u zekerder te voelen over de toestand van uw bedrijf. Uw gemoedsrust is van onschatbare waarde en dit is altijd een van de eerste dingen die ik mijn klanten adviseer te doen, als ze dat nog niet hebben gedaan.