May 19, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Treasury’s Yellen, Japan’s Suzuki om meer sancties tegen Rusland te bespreken, zwakke yen

Artikel inhoud

TOKYO – De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, zal manieren bespreken om de westerse sancties tegen Rusland over de oorlog in Oekraïne verder te versterken tijdens haar ontmoeting met de Japanse minister van Financiën Shunichi Suzuki op dinsdag, zei het ministerie van Financiën.

De bijeenkomst van Yellen zal ook gericht zijn op samenwerking met Japan en andere vertrouwde partners om sterkere en veerkrachtigere toeleveringsketens op te bouwen om de prijzen voor consumenten in de Verenigde Staten te helpen verlagen, waar de inflatie 40 jaar hoog is, zei het.

Advertentie 2

Artikel inhoud

Een veelomvattende agenda zal ook valuta’s omvatten, zei een Japanse functionaris, aangezien de yen maandag een nieuw dieptepunt in 24 jaar bereikte boven de 137 yen ten opzichte van de dollar, wat de bezorgdheid over de stijgende kosten van levensonderhoud vergroot.

“Valuta’s zullen worden besproken als een van de verschillende kwesties”, zei de functionaris op voorwaarde van anonimiteit.

Yellen zal de stappen beschrijven die Washington neemt om de inflatie aan te pakken, terwijl ze haar mening deelt dat de Amerikaanse economie erg sterk blijft, gezien de robuustheid van de Amerikaanse arbeidsmarkt, aldus de functionaris.

RUSSISCHE OLIE PRIJS CAP

Yellen zal ook de gesprekken met Japan voortzetten over het instellen van een prijsplafond voor Russische olie om de winst van Moskou te beperken en de energieprijzen te helpen verlagen.

De twee partijen zullen waarschijnlijk bevestigen dat ze aan een prijsplafond voldoen, maar zullen geen concrete overeenstemming over een regeling bereiken, zei de functionaris.

Advertentie 3

Artikel inhoud

De wereldwijde olieprijs zou met 40% kunnen stijgen tot ongeveer $ 140 per vat als een voorgestelde prijsplafond voor Russische olie niet wordt aangenomen, samen met sanctievrijstellingen die verzendingen onder die prijs mogelijk maken, zei een hoge functionaris van het Amerikaanse ministerie van Financiën eerder.

Yellen zal de implementatie van het Amerikaanse prijsplafondvoorstel en de wereldwijde economische ontwikkelingen met Suzuki bespreken. Het doel was om de prijs vast te stellen op een niveau dat de marginale productiekosten van Rusland dekt, zodat Moskou wordt gestimuleerd om olie te blijven exporteren, maar niet hoog genoeg om de oorlog tegen Oekraïne te financieren, zei de functionaris van het ministerie van Financiën.

YEN WOES

De Japanse minister van Financiën vuurde een nieuw waarschuwingsschot af tegen de hernieuwde zwakte van de yen.

“Er zijn verschillende mondiale problemen. We willen maximaal gebruik maken van de bijeenkomst van vandaag om onze coördinatie te verdiepen om ze op te lossen”, vertelde Suzuki dinsdag aan verslaggevers.

Advertentie 4

Artikel inhoud

“In de recente handel op de valutamarkt is een scherpe verzwakking van de yen te zien. Ik maak me zorgen,” zei hij, “de regering zal de valutamarkt nog nauwer in de gaten houden terwijl ze samenwerkt met de Bank of Japan.”

Japan zou zo nodig adequaat reageren en tegelijkertijd coördineren met valuta-autoriteiten van andere landen in overeenstemming met een G7-overeenkomst over wisselkoersen, voegde Suzuki eraan toe.

Ondertussen betuigde de Amerikaanse minister van Financiën haar respect voor de dood van voormalig premier Shinzo Abe, de langst dienende moderne leider van Japan op maandagavond tijdens een privéwake, en prees hij zijn werk om de welvaart van Japan te vergroten en de status van vrouwen te verbeteren.

Ze annuleerde een openbare toespraak in de haven van Yokohama uit eerbied voor de dood van Abe, maar zal nog steeds privé met Japanse bedrijfsleiders praten om te bespreken hoe een verbeterde veerkracht van de toeleveringsketen en een groter gebruik van “friend-shoring” de inflatiedruk kunnen helpen verlichten en de problemen kunnen aanpakken. knelpunten.

Op woensdag reist Yellen naar Indonesië om Suzuki en andere financiële functionarissen van de groep van 20 te ontmoeten voor hun bijeenkomsten van 15-16 juli. (Rapportage door Andrea Shalal en Tetsushi Kajimoto; redactie door Chizu Nomiyama & Shri Navaratnam)

Advertentie

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het onderhouden van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties worden gemodereerd voordat ze op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld – u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, er een update is in een opmerkingenreeks die u volgt of als een gebruiker opmerkingen volgt. Bezoek onze Leidraad voor de community voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mail instellingen.