June 20, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Kun je een redelijke levensstandaard behouden als je met pensioen gaat als de markten je teleurstellen?

Wanneer de markten ondermaats presteren, lijkt het idee om uw pensioeninkomen voor nog eens tien jaar te beschermen misschien fantasievol, maar Momentum Investments heeft aangetoond dat het mogelijk is wanneer u het beste van het leven combineert satisfied levende lijfrentes.

Deze waren voorheen als afzonderlijke producten verkrijgbaar en elk heeft zijn voor- en nadelen. De onderliggende beleggingen binnen levende lijfrentes kunnen unit trusts, contante beleggingen of aandelenportefeuilles omvatten, en dat maakt ze kwetsbaar voor marktschommelingen. De klant neemt alle risico’s op zich, wat het van vitaal belang maakt om de besparingen te versnellen om ze zo lang mogelijk te laten duren.

Levenslijfrentes bieden een gegarandeerde uitkering, waarbij de verzekeraar alle risico’s neemt. Een potentieel nadeel is dat inflatie de reguliere uitbetaling aantast – vooral op een gelijkblijvende inkomenslijfrente – waardoor het moeilijker wordt om de basiskosten van het leven te dekken.

Momentum besloot om pensioen opnieuw te bedenken op een manier die het beste van beide producten zou combineren, en de resultaten zijn behoorlijk spectaculair.

De belangrijkste reden waarom de combinatie zo’n krachtig resultaat oplevert, is omdat het de belegger beschermt tegen de primaire pensioenrisico’s, namelijk het marktrisico en het langlevenrisico.

De effect die deze risico’s hebben op een gepensioneerde en hoe de hybride lijfrente deze kan omkeren, wordt verklaard door de onderstaande afbeeldingen.

De bestaande risicospiraal voor levensonderhoud

Hoe een hybride lijfrente de risicospiraal kan omkeren

De kenmerken van lijfrentes bieden een vorm van afdekking tegen de effecten van de traditionele pensioenrisico’s.

Martin Riekert, Government Head of Retail Investments bij Momentum Investments, zegt dat de enthousiaste marktreactie op de lancering van het item van zowel adviseurs als klanten te wijten is aan de radicale implicaties die het heeft voor de pensioenmarkt. Het betekent dat gepensioneerden langer kunnen overleven satisfied beschikbare pensioenspaargelden door voorzichtigere activa-allocaties.

“De reacties van financiële adviseurs en beleggende klanten zijn bemoedigend. We verwachtten een goede respons van degenen satisfied kleinere investeringen die hun toewijzing aan het lijfrentegedeelte wilden verhogen, maar wat ons verraste was het quantity van grotere investeringen van R5 miljoen en meer die maar liefst 50% van hun investeringen willen besteden aan de lijfrente. Er is ook een zeer sterke acceptatie onder bestaande Momentum-klanten die deze gemengde aanpak willen toepassen.

“Pensioen is altijd een sophisticated vraagstuk geweest. In het verleden hadden adviseurs de keuze om cliënten in een lijfrente of een lijfrente te plaatsen. Doorway de opkomst van hybride of blended lijfrentes zoals die van ons, kunnen adviseurs nu beter advies geven zonder dat ze voor de ene of de andere vorm van lijfrente hoeven te kiezen. Nu kunnen ze klanten in één merchandise plaatsen, fulfilled één agreement. Adviseurs hebben ook de mogelijkheid om voortdurend betrokken te blijven bij klanten, zelfs na hun pensionering, en om ervoor te zorgen dat hun investeringen overeenkomen achieved de levensdoelen van de klant.”

Adviseurs zullen ook worden betrokken bij het nemen van beslissingen over vermogensallocatie satisfied klanten, op basis van hun risicobereidheid en toleranties. Adviseurs zijn beter geplaatst dan vermogensbeheerders om de specifieke doelen en behoeften van klanten te beoordelen.

Nog een andere manier voor adviseurs om vergoedingen te verdienen, is doorway klanten te adviseren more than erfeniskwesties, evenals door lopende beslissingen in excess of activatoewijzing tijdens de pensioenjaren.

“Met de hulp van hun financieel adviseur kan een persoon een deel van zijn pensioenspaargeld van goedgekeurde pensioenfondsen toewijzen aan een lijfrentecomponent binnen zijn levensonderhoud. Ze kunnen hun inkomensplan personaliseren doorway te beslissen hoeveel van hun pensioensparen ze willen gebruiken om hun essentiële levensonderhoud te dekken en hoeveel ze willen gebruiken voor hun flexibelere kosten van levensonderhoud”, zegt Riekert.

Door het beste van twee werelden te combineren (de inkomenszekerheid van een lijfrente en de investeringsflexibiliteit van een lijfrente), werkt Momentum samen satisfied financieel adviseurs om klanten te helpen betere beslissingen te nemen about het structureren en implementeren van geschikte inkomensoplossingen wanneer ze achieved pensioen gaan, en om hun inkomen tijdens hun pensionering optimaal beheren om in te spelen op veranderende inkomensbehoeften.

Hybride producten bestaan ​​al heel lang, maar wat dit een gamechanger voor Momentum maakt, is de mogelijkheid om het beste van lijfrentes en lijfrentes in één contract te krijgen, in plaats van twee producten parallel te laten lopen.

Gebracht door Momentum Investments.

Moneyweb keurt geen enkel product of dienst goed waarvoor wordt geadverteerd in gesponsorde artikelen op ons platform.