May 19, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Hoe te reageren op tekenen van angst en depressie bij uzelf en anderen

Hoe te reageren op tekenen van angst en depressie bij uzelf en anderen

Doorway Daniel Pozzebon en Dr. M Lee Freedman

In deel één van onze serie over angst en depressie op de werkvloer hebben we besproken hoe je symptomen bij jezelf en bij anderen kunt herkennen. Voortbouwend op deze reduce, zal deze site ons een stap verder brengen en schetsen hoe u, als leider, kunt reageren op tekenen van angst en depressie op de werkplek.

De ongelukkige realiteit is dat werknemers zich voelen gespannen, angstig en depressief grotendeels te danken aan de wereld om hen heen. Dit sijpelt doorway op de werkvloer fulfilled meldingen van minder dan een op de vier werknemers het gevoel hebben dat hun werkgever om hun welzijn geeft, het laagste share in bijna tien jaar. Als resultaat, vraag naar reduce angstbeheersing is gestegen naarmate werknemers op zoek zijn naar een oplossing voor hun dagelijkse problemen. Maar het hoeft niet zo te zijn. Een leider die ijverig reageert op tekenen van angst en depressie bij zichzelf en anderen, zal helpen een gezonder group te creëren dat de stormen die voor ons liggen kunnen doorstaan.

Hier zijn enkele manieren om te reageren op angst op de werkplek en uw crew klaar te stomen voor succes op de lange termijn.

Reageren op tekenen van angst of depressie bij jezelf:

  • Neem speak to op fulfilled een medische qualified. We hebben allemaal slechte dagen en hoewel ze met zorg moeten worden behandeld, zijn ze meestal niet de moeite waard om bij stil te staan ​​of erop te reageren. Als je hebt gehad symptomen van depressie voor langer dan 2 weken, maak dan wel een afspraak met uw huisarts. Als u in het verleden een bevredigende behandeling in de geestelijke gezondheidszorg heeft gehad, neem dan opnieuw get in touch with op achieved dezelfde beroepsbeoefenaar in de geestelijke gezondheidszorg. Het kan helpen om uw Work Assistance Software te raadplegen en te zien wat zij ook voor u kunnen doen. Ze kunnen helpen om de kosten te dekken of u in de richting van een vertrouwde professional te wijzen.
  • Neem get hold of op fulfilled iemand die je vertrouwt. Naast het zoeken naar het perspectief van een medische experienced, kan het nuttig zijn om get hold of op te nemen met iemand die u vertrouwt om hen te laten weten hoe u zich voelt. Dit kan iedereen zijn, van een vriend, familielid, collega, enz., maar zorg ervoor dat het iemand is die tijd voor je maakt en echt luistert naar wat je doormaakt.
  • Evalueer uw huidige levensstijl. Neem contact op achieved uzelf around levensstijlkeuzes zoals voeding, slaap, lichaamsbeweging en sociale connectie, die allemaal nauw verband houden fulfilled geestelijke gezondheid. Slechte voeding, onvoldoende slaap, gebrek aan lichaamsbeweging en sociaal isolement kunnen elk een element zijn die bijdraagt ​​aan het ontstaan ​​van angst- en depressieve stoornissen. Als je je angstig en depressief voelt en maaltijden overslaat, probeer dan kleinere maar frequentere eiwitrijke treats zoals amandelen, die je eetlust kunnen stimuleren. Als je het moeilijk vindt om te slapen, kan het helpen om voor het slapengaan te ontspannen achieved een mindfulness- of meditatieoefening. Als je moeite hebt om jezelf te motiveren om te sporten, is het misschien het proberen waard om een ​​buddy te vinden om mee te oefenen en je verantwoordelijk te houden, en het kan ook de broodnodige sociale steun bieden. Veranderingen aanbrengen in iemands levensstijl is vaak een goede eerste stap om je minder angstig en depressief te voelen.

Reageren op tekenen van angst of depressie bij anderen:

  • Erken de moed. Als iemand naar je toe komt om hun worstelingen te uiten, erken dan dat het moeilijk voor hen was om dit te doen. Hoewel er minder stigmatisering is dan in het verleden, zetten ze, door de moeite te doen om hun stem uit te brengen, een belangrijke en vaak moedige eerste stap. Toon respect voor hun privacy en autonomie voor alles wat ze willen delen, en luister meer dan je zegt. Houd ruimte voor hen en herinner jezelf eraan dat er geen ander doel is dan aanwezig te zijn bij de ander.
  • Oefen actief luisteren. Dit betekent dat je iemand je volledige aandacht geeft en luistert met de intentie om te begrijpen. Leg de mobiele telefoon weg en overhaast het gesprek niet. Als je merkt dat je aandacht is verdeeld tussen luisteren en nadenken in excess of je reactie, breng dan je volledige aandacht weer bij luisteren. Draag bij aan hun perspectief doorway vragen te stellen om te verduidelijken wat ze zeggen en terug te reflecteren wat je hoort om er zeker van te zijn dat je het begrijpt. Wijs geen zorgen af ​​en daag geen overtuigingen uit. Het gaat erom echt te luisteren en vervolgens te reageren op basis van wat je hoort.
  • Bewust bezig zijn. In plaats van oplossingen aan te bieden, ga je satisfied de ander in gesprek doorway te vragen hoe je kunt helpen. Wijs bronnen aan en maak duidelijk dat er draagvlak is. Als iemand om advies vraagt, is het prima om je ideal te doen, maar geef geen advies als ze niet vragen. Als u als manager een gesprek moet beginnen omdat u zich zorgen maakt in excess of de geestelijke gezondheid van een werknemer, is het belangrijk dat u oprecht medelevend bent, regard hebt voor de privateness, autonomie en waardigheid van die persoon, en dat u nadenkt in excess of de optimale plaats en tijd toegewezen. Als u niet effectief kunt reageren, begeleid hen dan om fulfilled hun huisarts of een qualified in de geestelijke gezondheidszorg te praten (bijvoorbeeld by using het hulpprogramma voor werknemers van uw bedrijf). Laat zien dat u om uw daden geeft, zoals het aanbieden van minder of flexibele werkuren om de raad te krijgen die ze nodig hebben en om voor hun geestelijke gezondheid te zorgen.

Uiteindelijk moet het reageren op tekenen van angst en depressie voortkomen uit oprecht medeleven. Dit geldt zowel voor jou als voor anderen. Dit als foundation hebben en een aantal van de bewezen methoden hierboven volgen, zou een goed start moeten zijn bij het opbouwen van veerkracht tegen angst en depressie op het werk. Kijk uit naar onze derde en laatste aflevering in deze serie, waar we zullen schetsen hoe we een werkplekcultuur kunnen creëren die anxiety en angst helpt voorkomen en een mentaal gezonde en open cultuur bevordert.

Angst en depressieve stoornissen zijn medische aandoeningen die volledig te behandelen zijn. Ze zijn echter alleen behandelbaar als er daadwerkelijk een tastbaar antwoord wordt gegeven. Angst en depressieve stoornissen brengen ook verstoringen in het denken achieved zich mee, dus het is belangrijk om jezelf te onderwijzen voordat je midden in een episode zit. Beoordelingstools, factsheetsen informatiebronnen kan nuttig zijn.

Bezoek onze Headway-pagina of e-mail ons op [email protected] om meer te weten te komen in excess of hoe we bedrijven helpen om melt away-out te verslaan en mentaal gezondere werkplekken te bouwen.