July 24, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Wat u nu moet weten Door Reuters

Wat u nu moet weten Door Reuters


© Reuters. Oekraïense militairen rijden in de buurt van Bakhmut, terwijl de Russische aanval in Oekraïne voortduurt, in de regio Donetsk, Oost-Oekraïne, 7 september 2022. REUTERS/Ammar Awad

(Reuters) – Westerse landen beschuldigden Rusland maandag van samenzwering om een ​​dreiging van een bom doorspekt satisfied nucleair materiaal te gebruiken als voorwendsel voor escalatie in Oekraïne, toen Moskou burgers evacueerde uit een zuidelijke stad in afwachting van een grote veldslag.

CONFLICT

* Rusland vuurde raketten en drones af op de doorway Oekraïne bezette zuidelijke stad Mykolaiv, waarbij een flatgebouw werd vernietigd, en zei dat de oorlog neigde naar “ongecontroleerde escalatie”.

* Rusland zei tegen de mensen in de bezette stad Cherson dat ze moesten vluchten omdat meer inwoners zich bij een uittocht voegden om te ontsnappen aan een verwacht Oekraïens tegenoffensief. Rusland zei dat zijn troepen een poging van Oekraïne om doorway zijn controlelijn te breken, hadden verhinderd.

* De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu vertelde zijn Franse ambtgenoot dat de situatie in Oekraïne neigde naar “ongecontroleerde escalatie” en zei dat Moskou bezorgd was dat Oekraïne een “vuile bom” zou kunnen gebruiken, maar gaf geen bewijs.

* Het door Rusland geïnstalleerde bestuur van de regio Cherson kondigde de vorming aan van een lokale militie en zei dat alle mannen die in de stad achterbleven zich konden aansluiten.

DIPLOMATIE

* Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten zeiden vastbesloten te zijn Oekraïne “zo lang als nodig is” te steunen en verwierpen de waarschuwing van Rusland above een “vuile bom”.

* Iran veroordeelde een oproep van Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland aan de Verenigde Naties om beschuldigingen te onderzoeken dat Rusland aanvalsdrones van Iraanse oorsprong had gebruikt.

ECONOMIE

* Het Russische Gazprom (MCX:) zei maandag 42,6 miljoen kubieke meter gasoline by way of Oekraïne naar Europa te zullen verschepen, in lijn satisfied de volumes van de afgelopen dagen.

* Een VN-woordvoerder zei dat “er veel meer moet worden gedaan” om een ​​achterstand weg te werken van meer dan 150 schepen die betrokken zijn bij een graanexportovereenkomst in de Zwarte Zee, en Oekraïne, Rusland, Turkije en de Verenigde Naties hadden allemaal het probleem erkend.

* Oekraïne zei dat zeven schepen vanuit zijn havens beladen achieved graan naar Azië en Europa vertrokken, maar beschuldigde Rusland ervan de volledige uitvoering van een graanovereenkomst in de Zwarte Zee te blokkeren.

CITATEN

* “Natuurlijk hebben we niet de technische capaciteit om 100% van de Russische raketten neer te halen en drones aan te vallen. Ik ben er zeker van dat we dat geleidelijk zullen bereiken, met de hulp van onze partners”, zei de Oekraïense president Zelenskiy.