July 12, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Apple breidt Palestijns R&D-centrum uit

&#13

Sinds 2018 exploiteert Apple een R&D-centrum in de Palestijnse stad Rawabi, zo heeft de Amerikaanse techgigant onthuld. De aankondiging van Apple volgde op een ontmoeting tussen Apple SVP hardwaretechnologieën Johny Srouji, de hoogste Israëliër in de Apple-hiërarchie, en president Isaac Herzog. Volgens de aankondiging zal het Palestijnse R&D-centrum van Apple, dat satisfied succes zijn doelen heeft bereikt terwijl het onder de radar opereert, zijn activiteiten in de Palestijnse Autoriteit de komende jaren uitbreiden.

&#13

Apple heeft de diensten ingehuurd van de in Ramallah gevestigde ontwikkelingsaannemer ASAL Technologies, die in 2018 de eerste vijf Palestijnse ingenieurs rekruteerde voor hun vestiging in het Apple R&D-centrum, in het nabijgelegen Rawabi. Sindsdien is het Palestijnse R&D-centrum van Apple gegroeid en heeft het nu 60 ingenieurs die samenwerken achieved Israëlische teams in Herzliya en Haifa, aan resources en producten voor de ontwikkeling van hardwaretechnologieën.

&#13

Apple is niet het enige bedrijf dat samenwerkt satisfied ASAL Systems, de ontwikkelingsaannemer bij uitstek voor Amerikaanse technologiebedrijven die actief zijn in Israël, op zoek naar een manier om getalenteerde technische werknemers te vinden in de Palestijnse Autoriteit. Klanten van ASAL zijn onder meer Intel, Mellanox-Nvidia, Microsoft en LivePerson.

&#13

Bij de oprichting van het Rawabi R&D-centrum van Apple is de Palestijns-Amerikaanse miljardair Bashar Masri betrokken, die Rawabi oprichtte fulfilled hulp van Qatar, om zijn visie te verwezenlijken om jonge Palestijnen van hoge kwaliteit te voorzien, tegen een gemiddelde prijs van $ 100.000 per huis. Masri is ook lid van de raad van bestuur van ASAL en staat achter het Siraj Palestine Fund, dat $ 90 miljoen heeft opgehaald voor investeringen in de Palestijnse Autoriteit. “Ons werk achieved Apple zorgt elk jaar voor grote carrières en hoge salarissen voor meer Palestijnen”, zei Masri in de aankondiging van Apple.

&#13

Apple onthulde ook dat zijn Israëlische R&D-centra, die 10 jaar geleden zijn opgericht, momenteel 2.000 mensen in dienst hebben. Naast resources voor de M-chips, processors die worden ontworpen om Intel-chips in Mac-pcs te vervangen, zijn de Israëlische ontwikkelingscentra verantwoordelijk voor de interne identificatietechnologie van Apple, draadloze technologie voor Apple-horloges en technologie voor gegevensopslagbeheer voor alle producten van het bedrijf. .

&#13

Volgens Srouji, een in Haifa geboren Israëlische Arabier en afgestudeerde Technion, die de afgelopen decennia in de VS is gevestigd, drukt het Rawabi R&D-centrum van Apple de toewijding van het bedrijf uit aan zijn waarden van sociale diversiteit en inclusiviteit van zijn personeel. “We hebben een manier gevonden om de nadruk te leggen op een inhoudelijke en belangrijke kwestie in het Midden-Oosten”, zei Srouji. “We weten dat om substantiële verandering duurzaam te maken, het bedrijfslogica moet hebben, zodat het vinden van getalenteerde werknemers in plaatsen zoals de Palestijnse Autoriteit ons netwerk van kwaliteitsingenieurs vergroot.”

&#13

Gepubliceerd door Globes, Israel organization news – en.globes.co.il – op 29 juni 2022.

&#13

© Copyright van Globes-uitgever Itonut (1983) Ltd., 2022.

&#13
&#13