Waarom Tesla Bear Michael Burry een ‘gesplitste’ arbeidsmarkt ziet

Natalie Small

Tesla Inc TSLA beer Michael Burry zei dinsdag dat hij een verdeelde arbeidsmarkt verwacht in een tijd waarin bedrijven worstelen met inflatie en personeelstekorten.

Wat er is gebeurd: De beroemde investeerder en hedgefondsmanager “Major Quick” deelde zijn mening op Twitter in reactie op een rapport about Tesla’s laatste ontslagronde.

“Ik zie een gespleten arbeidsmarkt zich ontwikkelen omdat er een tekort aan ongeschoolden en halfgeschoolden is”, schreef Burry in de put up, eraan toevoegend dat “overtollige” bedienden de loondruk zouden vergroten.

Waarom het uitmaakt: Tesla heeft 200 loontrekkende en contractarbeiders ontslagen van zijn Autopilot-crew in Californië.

De verhuizing komt dagen erna Elon Musk zeiden twee van Tesla’s onlangs geopende fabrieken – Giga Berlijn en Giga Texas– zijn “gigantische geldovens” en “miljarden dollars verliezen ..en nauwelijks enige output.”

Musk verraste deze maand werknemers toen hij bevestigde dat de fabrikant van elektrische auto’s zijn loontrekkende personeelsbestand de komende drie maanden met 10% zal verminderen.

Hij experienced gezegd dat het totale onmiddellijke personeelsbestand van Tesla op korte termijn achieved 3% tot 3,5% zal dalen, maar about ongeveer een jaar zal stijgen.

Zie ook: Tesla ontslaat 200 werknemers van Californische stuurautomaatteam: rapport

Prijs actie: Tesla sloot dinsdag 5% lager op $ 697,9 gegevens van Benzinga Professional.

Foto by means of Pitchayaarch Fotografie op Shutterstock

Next Post

Facebook test nieuwe manieren om te organiseren, snel toegang te krijgen tot groepen

Meta-eigendom Facebook heeft aangekondigd dat het nieuwe manieren begint te testen om snel toegang te krijgen tot je favoriete Facebook-groepen en de manier waarop ze zijn georganiseerd te vereenvoudigen. Het bedrijf zei dat het ook kanalen introduceert, dit zijn gerichte ruimtes waar mensen speak to kunnen maken in kleinere, meer […]
Facebook test nieuwe manieren om te organiseren, snel toegang te krijgen tot groepen