May 19, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Voordelen van registratie als belastingbetaler als u een exploitant van een klein bedrijf bent in KeniaKuza Blog

Voordelen van registratie als belastingbetaler als u een exploitant van een klein bedrijf bent in KeniaKuza Blog

In zijn achtste Condition of the Nation-toespraak op 30e Dit jaar november diende president Uhuru Kenyatta een rapport in bij het parlement waarin hij micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (MSME’s) erkent als de levensader van de Keniaanse economie, maar een groot aantal van hen heeft geen vergunning.

Volgens de Economic Survey van 2017 zijn er ongeveer 1,56 miljoen MSME’s met een vergunning en 5,85 miljoen vergelijkbare bedrijven zonder vergunning in Kenia.

Dit betekent dat minder dan 27 procent van alle bedrijven in Kenia is geregistreerd. Hiervan zijn 92,2 procent micro-ondernemingen, terwijl slechts 7,1 procent en ,7 procent respectievelijk kleine en middelgrote ondernemingen zijn.

De reden die sommige MSME-operatoren geven om hun bedrijf niet te registreren, is dat ze bang zijn te worden onderworpen aan hoge belastingen die hun winst kunnen opslokken.

U zult echter snel ontdekken dat er veel voordelen zijn die niet-geregistreerde mkb-exploitanten als belastingbetalers te wachten staan, waaronder leningen en overheidsdiensten.

Bieden op overheidscontracten

Bieden op overheidscontracten

Als geregistreerde exploitant van kleine bedrijven als belastingbetaler plaatst u uzelf in de beste positie om te bieden op en te winnen bij overheidsaanbestedingen en handel te drijven satisfied de overheid en niet-gouvernementele instellingen.

Als uw bedrijf niet is geregistreerd, kunt u niet bieden op overheidscontracten of zelfs niet samenwerken met andere bedrijven om te profiteren van gemeenschappelijke voordelen, waaronder cruciale netwerken, vooral niet fulfilled grotere bedrijven waarmee ze zelfs subcontracten kunnen aangaan.

Daarom wordt u voortdurend buitengesloten van nuttige bedrijfsverenigingen. Simpel gezegd, als een onderneming geen belastingbetaler is, kan ze niet groeien!

Gepersonaliseerde belasting- en douaneadviesdiensten

Gepersonaliseerde belasting- en douaneadviesdiensten

Dit zijn diensten die worden aangeboden doorway de Kenya Revenue Authority (KRA) through haar uitgebreide netwerk, sociale media en telefonie, onder andere tot de hel. MSME-operators begrijpen de belasting- en douaneomgeving, vooral als ze van prepare zijn om in import- en exportactiviteiten te gaan.

Dit komt bovenop de markt- en netwerkmogelijkheden by way of de rondetafelgesprekken van de belastingbetaler die de fiscus organiseert om bedrijven bij elkaar te brengen om kwesties die hen aangaan te delen en om zakelijk advies te krijgen in overeenstemming satisfied de kernactiviteiten van de autoriteit.

Tijdens deze bijeenkomsten maakt de Autoriteit gebruik van mogelijkheden voor ondernemers om te netwerken en zelfs nieuwe markten aan te boren.

Import- en exportstimulansen

Import- en exportstimulansen

Als exploitant van een klein bedrijf is het uw doel om te groeien van het dienen van de lokale bevolking naar wereldwijd zakendoen. Geen enkele exploitant van een bedrijf zou zijn onderneming stagneren, vandaar de noodzaak van registratie.

MSME’s die bij de belastingdienst zijn geregistreerd, maken kans op invoerstimulansen, waaronder verlaagde invoertarieven op inputs zoals machines en grondstoffen om de productie van goederen voor export te stimuleren, waarbij de autoriteit haar leden gratis btw aanbiedt.

De fiscus heeft ook een voorziening voor kapitaalaftrek op geïnstalleerde machines en een eventuele 20 procent exportcompensatieregeling.

Tal van zakelijke kansen

Tal van zakelijke kansen

Wist je dat? In overeenstemming met de overheidsrichtlijn inzake openbare aanbestedingen, gaat 30 procent van alle aanbestedingen bij KRA naar ondernemingen die worden gerund door jongeren, vrouwen en mensen satisfied een handicap, voornamelijk mkmo’s. Nog een reden waarom u zich moet registreren als exploitant van een klein bedrijf.

Niet-geregistreerde bedrijven moeten zich registreren als belastingbetalers om deuren te openen voor zakelijke kansen die alleen toegankelijk zijn zodra het bedrijf de allerbelangrijkste pincode heeft verkregen.