May 21, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Verdere daling van 20% in Amerikaanse aandelen ‘zeker mogelijk’: IMF-directeur

Verdere daling van 20% in Amerikaanse aandelen 'zeker mogelijk': IMF-directeur

IMF's Tobias Adrian: We zien zakken met disfunctie

Een verschuiving in het beleggerssentiment zou volgens de directeur monetaire en kapitaalmarkten van het Internationaal Monetair Fonds een verdere daling van 20% kunnen betekenen voor de Amerikaanse aandelenmarkten.

Uit onderzoek van het IMF bleek dat stijgende rentetarieven en toekomstige winstverwachtingen de bedrijfswaarderingen in de huidige neergang van de markt naar beneden dreven, vertelde Tobias Adrian aan Geoff Cutmore van CNBC tijdens de 2022 jaarlijkse vergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbankgroep in Washington, DC

Het sentiment en de risicopremies hebben tot nu toe “vrij goed” standgehouden, wat leidde tot een “ordentelijke verkrapping”, zei hij dinsdag.

Gevraagd naar een modern CNBC-interview achieved Jamie Dimon, waarin de CEO van JPMorgan zei: S&P 500 gemakkelijk satisfied nog eens 20% zou kunnen dalen, zei Adrian dat het “zeker mogelijk” was.

De referentie-index is in de loop van het jaar met ongeveer 25% gedaald.

De Amerikaanse Federal Reserve verhoogde haar rentetarief tot 3% -3,25%, het hoogste niveau sinds begin 2008, in september, toen het probeert de inflatie op jaarbasis van 8,3% af te koelen. Donderdag worden de laatste Amerikaanse inflatiecijfers verwacht.

“Mijn overtuiging is dat waar Jamie Dimon naar verwijst, is dat er ook een verschuiving in het sentiment zou kunnen zijn. En dat zou natuurlijk weer bijdragen aan de economische activiteit,” zei Adrian.

“Nu, wat betreft de 20%, het is zeker mogelijk. Het is niet onze baseline, maar dat is iets dat mogelijk is.”

Adrian voegde eraan toe dat het IMF geen specifiek cijfer experienced voor zijn basislijn, maar dat het er een was waar de financiële voorwaarden verder worden verscherpt, de economische activiteit vertraagt ​​en de markten onder druk blijven staan.

Dimon: S&P zou nog met 'nog een gemakkelijke 20%' kunnen dalen ten opzichte van de huidige niveaus

Dinsdag publiceerde de instelling haar Entire world Economic Outlook, waarin ze voorspelde dat de wereldwijde groei volgend jaar zal vertragen tot 2,7%, ,2 procentpunt lager dan de prognose van juli.

Het zei ook dat 2023 voor miljoenen mensen over de hele wereld als een recessie zou voelen, waarbij ongeveer een derde van de wereldeconomie krimpt.

Crisisrisico’s verhoogd