April 22, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

TikTok bepaalt de basisregels voor sociale media

Advertenties op TikTok bereiken ongeveer 18% van volwassen internetgebruikers. Dat zijn 885 miljoen mensen. Ze brengen ook meer tijd door op TikTok (44 minuten for each gebruiker for each dag), het history van Facebook van 38,9 minuten breken en tartende voorspellingen dat het gebruik zou afnemen naarmate landen uit de lockdown kwamen.

Dit zijn slechts enkele redenen waarom het niet verwonderlijk is dat concurrerende platforms op zoek zijn naar manieren om het succes van TikTok te repliceren.

Instagram pusht korte video’s naar Reels. Instagram heeft aangekondigd dat alle video’s die op openbare accounts zijn geplaatst, nu worden verplaatst naar Reels. Het system had onlangs de maximale lengte van rollen verlengd van 60 naar 90 seconden. Nu wordt elke nieuwe video van minder dan 15 minuten gedeeld als een haspel. Video clip- en Reels-inhoud wordt geconsolideerd onder één tabblad op gebruikersprofielen, als afspiegeling van Adam Mosseri’s hoofd van Instagram aangegeven prioriteit van de focus op korte movie in 2022.

Wanneer rollen op een openbaar profiel worden geplaatst, komen ze mogelijk in aanmerking en worden ze aanbevolen voor meer mensen. Echter, in overeenstemming met de nadruk op korte vorm, komen alleen video’s fulfilled een lengte van maximaal 90 seconden in aanmerking voor het ontdekkings- en aanbevelingssysteem.

Facebook lanceert een Feeds-tabblad. Ondertussen kondigde Meta-CEO Mark Zuckerberg twee belangrijke wijzigingen aan in de Fb-application waardoor het aanvoelt als een hybride van TikTok en klassiek Fb:

  • Het tabblad Commence bevat meer gepersonaliseerde inhoudsaanbevelingen, achieved een grotere nadruk op rollen en verhalen.
  • Een nieuw tabblad Feeds waarmee gebruikers berichten van vrienden, groepen en pagina’s in omgekeerde chronologische volgorde kunnen zien.

De eerste van die veranderingen benadrukt de toewijding van Facebook om video-inhoud in korte vorm te laten groeien. Verhalen, die 24 uur zichtbaar zijn, kunnen video-inhoud bevatten, maar zijn niet beperkt tot. Rollen zijn video’s fulfilled een maximale lengte van 60 seconden.

In 2016 zei Zuckerberg: “We zien een wereld waarin online video voorop staat, achieved movie in het hart van al onze applications en expert services.” Concurrentie van TikTok spoort het ervaren socialemediaplatform aan om die belofte waar te maken.


Ontvang de dagelijkse nieuwsbrief waar digitale marketeers op vertrouwen.


Ongelukkige TikTok-makers. Een donkere wolk aan de heldere hemel van TikTok is echter de ontevredenheid onder de makers die verantwoordelijk zijn voor de populaire inhoud. Er zijn enkele horrorverhalen in excess of hoe weinig ze worden betaald.

  • In 2021 maakte Kevin Yatsushiro een video op TikTok die viraal ging achieved meer dan 3 miljoen sights. Hij kreeg slechts $ 12,50.
  • Alicia Trautwein plaatste in 2021 een online video die 1,8 miljoen sights kreeg. Ze kreeg ongeveer $ 10 betaald.
  • Nikki Apostolo is een TikToker fulfilled 145.000 volgers. Ze plaatst ongeveer 3 video’s for every dag, die elk ongeveer 2-3 miljoen sights krijgen. Ze verdient gemiddeld ongeveer $ 20- $ 30 for each maand.
  • Jimmy Donaldson is een van TikTok’s beste makers fulfilled meer dan 32 miljoen followers op het platform. In januari verdiende hij slechts $ 25,10.

Maar er zijn natuurlijk andere potentiële inkomstenbronnen voor zeer populaire influencers dan het Creator Fund – bijvoorbeeld sponsoring of mogelijkheden voor merkambassadeurs.

Waarom het ons iets kan schelen. Simpel gezegd, Instagram gaat nog meer op TikTok lijken dan het al doet. Fb zal zijn reis voortzetten van een conversatie- naar een voornamelijk visueel platform. Het goede nieuws voor marketeers? Video-inhoud in korte vorm wordt ‘snackable’ genoemd. Het leek ontworpen voor een jonger publiek met een beperkte aandachtsspanne.

In de praktijk besteedt het publiek echter steeds meer tijd aan het consumeren van steeds grotere hoeveelheden van deze snacks. Beknoptheid verlengt eigenlijk de betrokkenheid. Dat heeft TikTok al tot een waardevol marketingkanaal gemaakt – we zullen zien hoe dit uitpakt voor de oudere demografie op Facebook en Instagram, aangezien die platforms gestaag evolueren van sociale netwerken naar TikTok-achtige zoekmachines voor het ontdekken van inhoud.

Aanvullende rapportage door Danny Goodwin en Nicole Farley.


In excess of de auteur

Kim Davis is de hoofdredacteur van MarTech. Geboren in Londen, maar al meer dan twee decennia een New Yorker, begon Kim tien jaar geleden satisfied bedrijfssoftware. Zijn ervaring omvat SaaS voor de onderneming, digitale en datagestuurde stadsplanning en toepassingen van SaaS, digitale technologie en info in de marketingruimte. Hij schreef voor het eerst above marketingtechnologie als redacteur van Haymarket’s The Hub, een toegewijde marketingtechnologiewebsite, die vervolgens een kanaal werd op het gevestigde directmarketingmerk DMN. Kim trad in 2016 in dienst bij DMN, als senior redacteur, waarna hij Govt Editor werd en vervolgens Editor-in-Main, een functie die hij bekleedde tot januari 2020. Voordat hij in de technische journalistiek werkte, was Kim Affiliate Editor bij een hyperlokaal nieuws van de New York Times web-site, The Community: East Village, en heeft eerder gewerkt als redacteur van een academische publicatie en als muziekjournalist. Hij heeft honderden restaurantrecensies in New York geschreven voor een persoonlijke blog en heeft af en toe een gastbijdrage geleverd aan Eater.