May 19, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Schaduwen en licht | Seth’s blog

Retorische vragen, sommige gemakkelijk, sommige bijzonder moeilijk, allemaal de moeite waard om over na te denken:

Als uw huis bij de oceaan een prachtig uitzicht heeft, moet de persoon die het perceel dichter bij de kust koopt, er dan een huis op kunnen bouwen?

Als uw restaurant de vuile olie uit de friteuse moet legen, mag u deze dan op de stoeprand dumpen, waardoor een fietser kan uitglijden en crashen?

Als uw autolakbedrijf kleine druppeltjes rode verf uitput terwijl u aan het werk bent, en de verf drijft weg en landt op een witte auto in de buurt, bent u dan verantwoordelijk?

Is het oké om geld te verdienen met het verkopen van bouwspeelgoed gemaakt van kleine, krachtige magneten? Wat gebeurt er als kinderen de korrels eten en inwendig letsel oplopen?

Moet een fabriek gif in de rivier dumpen, zelfs als het legaal is?

Als u uw vakantiekalkoen frituurt, mag u de gebruikte olie dan door de afvoer gieten? Of in de rivier dumpen?

Kan de architect van een wolkenkrabber spiegelglas specificeren, zelfs als de schittering mensen in nabijgelegen gebouwen hindert?

Hoe zit het met het bouwen van een enorme wolkenkrabber die de hele dag een schaduw werpt op het naastgelegen park?

En… is het oké om met een privéjet naar Schotland te gaan, zelfs als de uitlaatgassen van die jet talloze mensen die er niet voor hebben gekozen in de problemen zullen brengen? Wat als het lang duurt voordat de effecten voelbaar zijn?

Geen gemakkelijke antwoorden. Maar we moeten de vragen blijven stellen.