July 24, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Samengesteld geluk | Seth’s blog

Als jij en ik een kaartspel spelen, wordt de winnaar grotendeels bepaald doorway geluk. Krijg goede kaarten en je komt naar voren.

Als jij en ik 100 backgammon-spellen spelen, zal de betere speler winnen, omdat het geluk van de dobbelstenen terugvalt naar het gemiddelde, na verloop van tijd gelijk wordt, waarbij vaardigheid de dominante element blijft.

Een goed spelontwerp houdt in dat je de omstandigheden creëert waarin vroeg geluk de relaxation van het spel niet vernietigt. Een goede worp of een goede eerste hand magazine de kans voor andere spelers om een ​​kans te maken niet uitsluiten. Dit is de reden waarom Monopoly een nauwkeuriger sociaal commentaar is dan een goed spel.

Als mensen more than het leven praten en zeggen: ‘geluk bestaat niet’, bedoelen ze misschien het feit dat op de lange termijn mensen die voorbereid en volhardend zijn en het voordeel van de twijfel gunnen, het vaak goed doen. Maar wat ze missen is dat het leven (en onze cultuur) niet is geconstrueerd als een spel dat vroeg geluk niet beloont.

Vroeg geluk heeft een enorme effect. Waar je geboren bent, plaatst de kastenmaatschappij je erin, of je nu wel of niet op de juiste manier vroegrijp was in verschillende vroege rangschikkingssystemen – deze worden allemaal verergerd. Malcolm Gladwell heeft geschreven around de geboortemaand die een belangrijke issue is in wie in de NHL magazine spelen, want waar een Canadees type hockey speelt als hij zes is, telt in de loop van de decennia op.

[If you’re a sports fan, that means we could create a second NHL, with just as many star players, simply by creating a different farm system for kids born six months later].

Het samenstellen van vroeg geluk is about het algemeen prima fulfilled mensen die vroeg geluk hebben. Wat een verrassing. Maar het is oneerlijk en het is ook een probleem van talentbenutting dat iedereen pijn doet. Als we er niet in slagen om de voorwaarden te scheppen voor mensen om veerkrachtig te blijven totdat het geluk langskomt, verliezen we allemaal.

Organisaties hebben de mogelijkheid om op de lange termijn te investeren. Ze kunnen winst nemen van vroeg geluk en deze toepassen op gebieden waar uiteindelijk voordelen zullen verschijnen. Dit is het geheim van succesvolle VC’s zoals: Brad Feld en Fred Wilson. Een portfolio is een eenvoudige manier om de influence van geluk (goed of slecht) in de loop van de tijd te verminderen.

Maar we zitten allemaal in organisaties. We hebben de kans om vroeg geluk niet te verwarren met vaardigheid, en de stappen te nemen om voldoende veerkracht in onze reis op te bouwen, zodat we meer kans hebben om te komen waar we heen gaan.