April 22, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Olieprijzen stijgen omdat beleggers risicovollere activa zoeken – Mettis Global Link

Olieprijzen stijgen omdat beleggers risicovollere activa zoeken - Mettis Global Link

19 oktober 2022 (MLN): De olieprijzen stegen woensdag, waarmee de verliezen van de vorige sessie werden gecompenseerd, toen investeerders in riskantere activa sprongen, zoals grondstoffen, te midden van stijgingen op de bredere aandelenmarkten en op tekenen van hernieuwde vraag van de belangrijkste olie-importeur China, zoals gerapporteerd door Reuters.

Futures op ruwe Brent-olie voor de schikking in december stegen 22 cent, of 0,2%, tot $90,25 per vat tegen 0620 GMT.

US West Texas Intermediate ruwe olie voor de levering in november bedroeg $ 83,50 per vat, een stijging van 68 cent of 0,8%. Het contract van de eerste maand van WTI loopt donderdag af en het meer actieve decembercontract bedroeg $ 82,66, een stijging van 59 cent of 0,7%, voegde het eraan toe.

In de vorige sessie daalde Brent met 1,7% en WTI met 3,1% tot het laagste punt in twee weken na berichten over de plannen van de Amerikaanse president Joe Biden om meer vaten vrij te maken uit de Strategic Petroleum Reserve (SPR).

De olieprijzen werden ook gestimuleerd doordat het risicosentiment werd opgedreven door optimistische Amerikaanse bedrijfswinsten en stijgende aandelenmarkten.

“De kleine opleving van de olieprijzen is waarschijnlijker te wijten aan een positiever sentiment op de aandelenbeurzen en de terugkeer van risico op transacties (in plaats van) aan de fundamentele factoren van de sector”, vertelde Suvro Sarkar, hoofd energieanalist bij DBS Bank in Singapore, aan Reuters.

De OPEC+-verlaging en het EU-embargo zullen het aanbod op een toch al krappe markt onder druk zetten. De sancties van de EU op Russische ruwe olie en olieproducten gaan respectievelijk in december en februari in.

“Met een EU-verbod op Russische ruwe olie dat begin december opdoemt, zouden we op het huidige niveau nog steeds bullish dan bearish zijn voor olie”, zei Sarkar van DBS.

Om het gat te dichten, zal president Biden later op woensdag een plan aankondigen om de rest van zijn vrijlating uit de SPR te verkopen en een strategie uitstippelen om de voorraad aan te vullen wanneer de prijzen dalen, zei een hoge regeringsfunctionaris.

In december is de regering van plan om 15 miljoen vaten olie uit haar reserves te verkopen, de laatste tranche van de vrijgave van 180 miljoen vaten die eerder dit jaar werd aangekondigd, zei een hoge Amerikaanse functionaris.

De Amerikaanse voorraden ruwe olie zijn in de week eindigend op 14 oktober met ongeveer 1,3 miljoen vaten gedaald, volgens marktbronnen die dinsdag cijfers van het American Petroleum Institute citeren.

De benzinevoorraden daalden met ongeveer 2,2 miljoen vaten, terwijl de distillaatvoorraden met 1,1 miljoen daalden, aldus de bronnen.

Copyright Mettis Link Nieuws

Geplaatst op:2022-10-19T13:15:37+05:00

35523