May 21, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Olie daalt terwijl handelaren de focus verleggen naar vertraging ondanks krappe markt

Olie nam een ​​adempauze na een driedaagse rally toen de bezorgdheid over een vraagverzwakkende recessie terug in de markt sijpelde en tekenen overschaduwde dat de wereldwijde voorraden en het aanbod blijven verkrappen.

West Texas Intermediate daalde en handelde in de buurt van $ 111 for every vat, na een stijging van ongeveer 7% in de voorgaande drie sessies. Functionarissen van de Federal Reserve bagatelliseerden het risico dat de Amerikaanse economie in een recessie terechtkomt, zelfs als ze de rentetarieven verhogen, maar de bezorgdheid over de wereldwijde groei houdt aan.

“De angst voor een recessie is zeker op de radar van de oliemarkt verschenen en kan met de tijd blijven groeien”, zegt Vandana Hari, oprichter van Vanda Insights. “Wat de prijzen blijft ophouden, is een hernieuwde angst voor het aanbod.”

Olie stevent af op de eerste maandelijkse daling sinds november na te zijn geraakt door de angst voor een wereldwijde economische vertraging, maar de prijzen zijn dit jaar nog steeds achieved bijna 50% gestegen. Time-spreads flitsen ook bullish tekens, satisfied een deal dat bekend staat als de Dated-to-Frontline swap – een indicator van de kracht in de belangrijkste Noordzeemarkt – die een file bereikt van meer dan $ 5 per vat.

De wereldwijde oliemarkten zijn strakker geworden na een opleving van de economische activiteit, waarbij de Russische invasie van Oekraïne de druk verergerde doorway de handelsstromen op zijn kop te zetten. De OPEC+ zal naar verwachting deze 7 days nog een bescheiden aanbodverhoging voor augustus afkondigen, hoewel het kartel dit jaar moeite heeft om zijn doelstellingen te halen.

Prijzen
  • WTI voor levering in augustus daalde achieved ,4% tot $ 111,30 for every vat op de New York Mercantile Trade om 06:05 uur in Singapore.
  • Brent voor de schikking van augustus daalde ,8% tot $ 117,05 for every vat op de ICE Futures Europe-beurs.

De markt wordt geconfronteerd satisfied leveringsonderbrekingen van Libië tot Ecuador, terwijl uit industriegegevens bleek dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie verder daalden in het belangrijkste opslagcentrum van Cushing. De Energy Data Administration zei dat woensdag een uitgesteld wekelijks olierapport zal worden gepubliceerd, waarmee een einde komt aan een vertraging van twee weken.

De leiders van de Groep van Zeven kwamen dinsdag overeen dat ze willen dat ministers dringend evalueren hoe de prijs van Russische olie kan worden beperkt om de energie-opbrengsten te beperken die het Kremlin gebruikt om zijn oorlog in Oekraïne te financieren. Het belangrijkste idee dat de afgelopen weken naar boven kwam, was een soort pet.

© 2022 Bloomberg