March 2, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Nationaal risico op wanbetaling van bedrijven neemt toe naarmate de inflatie bijt: rapport

Nationaal risico op wanbetaling van bedrijven neemt toe naarmate de inflatie bijt: rapport

Het risico van wanbetaling in de komende 12 maanden is in alle regio’s in Australië toegenomen als gevolg van tekorten aan arbeidskrachten, stijgende prijzen, renteverhogingen en problemen met de toeleveringsketen.

CreditorWatch Business enterprise van september 2022 Risico-index (BRI) ontdekte dat het risico op wanbetaling in de komende 12 maanden is toegenomen in alle regio’s in Australië achieved 5000 of meer geregistreerde bedrijven, met uitzondering van de regio’s Decreased Hunter en Wyong in New South Wales. Van de oostkust tot de westkust hebben bedrijven het moeilijk.

Hoogtepunten:

  • Gerechtelijke procedures zijn jaar-op-jaar fulfilled 60 procent gestegen.
  • De bedrijfstakken achieved de grootste kans op wanbetaling in de komende 12 maanden zijn: Food stuff and Beverage Services (7,20 procent) Kunst- en recreatiediensten (4,68 procent) en onderwijs en opleiding: (4,63 procent)

Handelsactiviteit nog steeds laag

Een meer bemoedigende ontwikkeling is dat de jaar-op-jaar groei van B2B-handelsvorderingen is blijven stijgen, wat erop wijst dat de handelsactiviteit van kleine ondernemingen sinds COVID is blijven verbeteren. De aantallen liggen echter nog steeds ver onder het pre-covid-niveau.

De handelsactiviteit daalt al een tijdje gestaag, maar herstelt zich nu naar meer typische niveaus. De gegevens geven aan dat er nog steeds beperkingen zijn op hoe onze klanten worden beïnvloed door acties die niet aanwezig waren vóór Covid. Deze beperkingen komen meestal voort uit een gebrek aan goederen of een langdurige vertraging bij het verkrijgen ervan, vooral in de bouwsector, evenals arbeidsbeperkingen die uitbreiding verhinderen of ondernemingen om op volle capaciteit te werken.

Hoewel de gegevens above de beroepsbevolking in beide landen nog steeds vrij schaars zijn, geven de gegevens in excess of openstaande vacatures aan dat de wens van bedrijven om nieuw personeel aan te nemen is afgenomen. De RBA is duidelijk voorzichtiger in haar benadering van het verkrappen van het monetaire beleid, aangezien sommige indicaties beginnen aan te tonen dat hun renteverhogingen influence beginnen te krijgen. Het kan enkele maanden duren voordat deze vertraging zichtbaar wordt in de gegevens about de beroepsbevolking.

Via CreditorWatch

Patrick Coghlan, CEO van CreditorWatch, zei dat wanbetalingen in B2B-handel deze maand een dip vertoonden deze blijven echter ruim boven het niveau van september vorig jaar tijdens Covid en zijn een leidende indicator voor toekomstige wanbetalingen.

“Standaarde betalingen zijn enorm belangrijk en zijn een belangrijke indicator van een komende wanbetaling voor de debiteur/klant. Ongeveer 25% van de bedrijven achieved wanbetaling belandt binnen 12 maanden in de administratie. Bovendien legt het druk op de leverancier, die nu die slechte schuld op zich zal moeten nemen. Een bedrijf fulfilled een wanbetaling van een handelsbetaling is zeven keer het wanbetalingsrisico in vergelijking satisfied een bedrijf achieved een schoon betalingsrecord.”

De grote afbeelding

De waarde van de Australische greenback is gedaald nadat de centrale bank beleggers verraste doorway ervoor te kiezen de rentetarieven te verhogen achieved een kleiner dan verwacht kwartpunt.

De doelstelling van de contante rente werd doorway de Reserve Bank of Australia satisfied 25 basispunten verhoogd tot 2,60 procent. Bovendien verhoogde het de rente op Exchange Settlement-saldi met 25 basispunten tot 2,50 procent.

Bovendien ontdekte de Abilities Priority Checklist (SPL) dat er nu 286 banen schaars zijn, tegen 153 op hetzelfde minute in 2021. Landelijk varieerden de tekorten van imkers, dierenartsen, verpleegkundigen en leraren tot steigerbouwers, technici en ambachtslieden, mijnwerkers en landschapsarchitecten. Hotelmanagers, buschauffeurs, smeden en supervisors van schoonheidssalons behoren tot de opmerkelijke nieuwe toevoegingen aan de tekorten aan vaardigheden.

LEES OOK: Het MKB-sentiment verzwakt ondanks hogere winstgevendheid. Dit is waarom

De aankondiging bevestigt de angst van veel branchegroepen around het chronische tekort aan gekwalificeerd personeel dat de bedrijfsactiviteiten in heel Australië belemmert.

Anneke Thompson, Main Economist, CreditorWatch zegt: “Onze Company Possibility Index (BRI)-gegevens voor september 2022 kwamen in grote lijnen overeen met de gegevenstrends die we de afgelopen maanden hebben geregistreerd. Handelsvorderingen blijven jaarlijks toenemen, wat aangeeft dat bedrijven nog steeds relatief vertrouwen hebben en dat knelpunten in aanbod en arbeid langzaamaan verdwijnen.

“Deze maand zagen we ook dat de Reserve Financial institution of Australia (RBA) voorzichtiger doorway de verkrappingscyclus van het monetaire beleid begon te bewegen, achieved slechts een stijging van de contante rente achieved 25 basispunten. Zowel maandelijkse arbeidskrachten als driemaandelijkse Vacaturegegevens die onlangs werden vrijgegeven, suggereerden dat het werkloosheidscijfer mogelijk zijn dieptepunt heeft bereikt.

“Het werkloosheidspercentage is heel licht gestegen tot 3,5 procent, van 3,4 procent de maand ervoor, terwijl het aantal beschikbare banen in de drie maanden tot augustus fulfilled 2 procent (of 10.000 banen) daalde. Dit is goed nieuws voor ondernemers, van wie de meesten moeite hebben om werknemers te vinden om aan de vraag te voldoen. Het zal ook enige druk op de loonsverhogingen wegnemen. Toch zijn de vacatures op lange termijn op een buitengewoon hoog niveau, en het zal nog vele maanden duren om te normaliseren.”

Als gevolg van de stijgende brandstof- en voedselprijzen, die het hoogste punt in 20 jaar hebben bereikt, heeft de Australische economie het moeilijk. Dit jaar heeft de RBA de rente zes keer verhoogd. Hoewel de RBA de deur openliet voor meer verhogingen, omdat het “de vooruitzichten voor inflatie en economische groei in Australië beoordeelt”. tijd.

Weg vooruit

Ondanks de gunstige vraag en handelsomstandigheden voor bedrijven op dit instant, wachten analisten nog steeds tot consumenten de effecten van renteverhogingen volledig voelen.

Er zijn enkele vroege aanwijzingen dat, zowel in eigen land als wereldwijd, de zakelijke omstandigheden hun hoogtepunt hebben bereikt. Volgens recente Abs Vacature-gegevens waren er in augustus minder banen beschikbaar in Australië dan in mei. Vergelijkbare trends zijn te zien in de statistieken uit de VS.

Dus hoewel de gegevens in excess of de beroepsbevolking in beide landen nog steeds erg krap zijn, suggereren de vacaturegegevens dat banen nu in een groter tempo worden ingevuld en dat bedrijven hun vraag naar werknemers hebben verminderd.

Het kan enkele maanden duren voordat deze vertraging zichtbaar wordt in de gegevens more than de beroepsbevolking, maar het is duidelijk dat de RBA voorzichtiger is in haar benadering van de verkrapping van het monetair beleid, aangezien sommige indicatoren beginnen aan te tonen dat hun renteverhogingen effect beginnen te krijgen.

Klik hier voor CreditorBekijk bedrijfsrisico-index rapport.

Klik hier voor aanvullende inzichten in de top en best presterende.

Blijf op de hoogte van onze verhalen op LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram.