June 20, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

FTC hamert Walmart op jarenlang ‘faciliteren’ van oplichting bij geldtransfers – TechCrunch

De Federal Trade Commission klaagt Walmart aan voor het toekijken terwijl oplichters meer dan $ 197 miljoen aan klanten opjagen, beweerde het bureau in een uitspraak op dinsdag. Het is op zoek naar een gerechtelijk bevel dat Walmart zou dwingen om geld terug te geven aan klanten, bovenop civielrechtelijke boetes.

In een korte reactie beschreef Walmart de rechtszaak als zowel “feitelijk onjuist en juridisch ongegrond.”

Oplichting satisfied geldoverdracht is wijdverbreid en kan van alles zijn: belooft een erfenis te delen tot leugens above een noodgeval in de familie. Ze komen zowat overal voor, van Zelle, Venmo en Hard cash-application tot cryptogeldautomaten en populaire courting-apps.

In dit geval beweert de FTC dat Walmart “een oogje dichtkneep voor fraude” die in zijn winkels plaatsvond. De retailgigant biedt geldtransferservices aan onder eigen merknamen, zoals Walmart2Walmart. Tussen 2013 en 2018 beweert de FTC dat Walmart zijn klanten op verschillende manieren niet heeft beschermd, onder meer doorway zijn personeel niet op te leiden en door “strategies te gebruiken waarmee fraudeurs in zijn winkels kunnen uitbetalen”, aldus het bureau.

De rechtszaak volgt op eerdere beschuldigingen van FTC-fraude tegen twee van Walmart’s geldtransferpartners, GeldGram en Western Union beide bereikten de afgelopen jaren schikkingen van honderd miljoen greenback fulfilled het bureau.