May 19, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Fondsenwerving in 5 stappen met AI & NLP

1) Overzicht/uitdagingen,

2) Een investeerder vinden,

3) Door ijverigheid,

4) Onderhandelingsvoorwaarden,

5) Automatiseren satisfied AI en NLP.

Beginnend een nieuw bedrijf is een spannende onderneming voor elke ondernemer, maar elke oprichter weet dat het starten van een bedrijf volharding, risico en toewijding met zich meebrengt. Vaak is de grootste uitdaging niet het bedenken van het idee of het creëren van het bedrijf, maar uiteindelijk uitvinden hoe schaal het fulfilled succes en bepalen wanneer het juiste second is om af te sluiten.

bronnen: Oprichters kijken vaak naar persoonlijke spaargelden, creditcards, familie en vrienden voor financiële steun om het bedrijf te lanceren en de eerste groeifasen te doorstaan. Ze onderschatten echter vaak het proces en de middelen die nodig zijn om een ​​bedrijf te laten groeien nadat ze het idee en de bedrijfsvorm hebben gekozen. Het is gemakkelijk om verkeerd inschatten hoe moeilijk het is om dat geld in te zamelen, zelfs nadat ze het product or service of de dienst hebben ontwikkeld, een marktconformiteit hebben gecreëerd, de operationele apparatuur hebben gekocht en het juiste workforce hebben ingehuurd om de strategie uit te voeren. Maar opvoeden Hoofdstad wordt geleverd fulfilled een eigen established van harde realiteit dat ondernemers vaak onvoorbereid voor – inclusief wat lijkt op een oneindige zoeken voor Investeerder(s) en omgaan met de verschillende onderhandelingsfasen.

Overzicht: de uitdagingen van het aantrekken van kapitaal

Het zoeken naar financiering kan even vermoeiend als opwindend zijn. De realiteit is dat het aantrekken van kapitaal ongelooflijk is moeilijk voor de meeste ondernemers en oprichters + velen zitten extensive en vertrouwen op hun persoonlijke netwerken om hen te helpen hun onderneming te financieren. Bovendien hebben oprichters vaak onderschatten hoe tijdrovend het proces is om de juiste investeerders te identificeren, maar er zijn weinig snelkoppelingen beschikbaar. De meeste oprichters ook niet op prijs stellen het verschil waarde bepaalde investeerders kunnen brengen en dat het niet alleen om het geld gaat. (dwz bepaalde investeerders kunnen naast het benodigde kapitaal ook strategische en operationele waarde opleveren.

Regels en voorwaarden voor investeerders. Ondernemers weten dat investeerders altijd op zoek zijn naar de “volgende grote startup” om in te investeren, maar ze weten niet hoe juiste positie zichzelf, zodat beleggers de kans aantrekkelijk zullen vinden. Hoewel investeringen op de particuliere markt opwindend zijn, omdat investeren in een bedrijf dat naar verwachting snel zal groeien een aantrekkelijk rendement kan opleveren, hebben beleggers vaak hun eigen regels en voorwaarden voordat ze beslissen in wie ze willen investeren. regels & voorwaarden is vaak erg duister en moeilijk te onderscheiden. Dit is dan ook de reden waarom zoveel bedrijven keer op keer door investeerders worden afgewezen.

Hoog uitvalpercentage. Om dit in perspectief te plaatsen: 9 van de 10 startups mislukken uiteindelijk doorway gebrek aan financiering of geldgebrek. Hoewel er kapitaal beschikbaar is, kan het tot een overeenkomst komen en onderhandelen more than een deal tussen de oprichter en investeerder zijn ingewikkeld voor alle bedrijven. Het is echter nog moeilijker voor startups om discounts te sluiten van minder dan $ 10 miljoen, wat goed is voor 93% van de markt.

Een investeerder vinden. Fondsenwerving kan een eindeloos lijken strijd, maar nieuwe technologieën maken een eenvoudiger proces mogelijk voor het identificeren van de juiste investeerders en aantrekkelijke investeringen op de particuliere markt. De leidende uitdagingen bij het aantrekken van kapitaal omvatten het zoeken en vinden van een investeerder, het due diligence-proces en overeenstemming around dealvoorwaarden.

Een investeerder vinden

Als ondernemers/oprichters klaar zijn om financiering te zoeken, waar beginnen ze dan? De meesten hebben een checklist in gedachten van wat ze zoeken, maar de grootste uitdaging is het zoeken en vinden van de juiste investeerder of durfkapitalist.

Verschillende methoden. De meeste oprichters gebruiken verschillende methoden om naar financiering te zoeken, zoals de ondernemersprogramma’s van Enterprise Universities, vrienden uit de branche, online en sociale platforms, Angel Investor Networks, + Crowd-Funding-platforms. Aangezien er niet één plek is waar investeerders en ondernemers satisfied elkaar in contact kunnen komen, neemt dit zoekproces de oprichters vaak de tijd van hun bedrijf.

Eerste stap. Zodra een ondernemer een geschikte groep potentiële investeerders heeft gevonden, is de volgende stap maandenlang intensief doorway ijverigheid & moeilijke onderhandelingen. deze processen vereisen veel tijd en really hard werken, en daarna is er nog steeds geen garantie dat de deal wordt gesloten. Ondernemers moeten dus proberen om meerdere geïnteresseerde partijen te managen tegelijkertijden altijd op de pas op voor potentiële investeerders en nooit aannemen dat er een offer wordt gesloten.

Owing Dilligence of Above-Thanks Dilligence ???

Zodra een investeerder geïnteresseerd is, begint het because of diligence-proces tussen de oprichter en het bedrijf. Accountants en juristen zullen de achtergrond van het oprichtende group en de jaarrekening van de onderneming nauwkeurig onderzoeken. Het is belangrijk om het due diligence-materiaal te hebben voorbereid voordat het fondsenwervingsproces begint, omdat het tijd kost om al het benodigde materiaal te verzamelen en enter van veel verschillende partijen vereist. Zodra een geïnteresseerde belegger is geïdentificeerd, moet u deze door het thanks diligence-proces krijgen, zoals: snel mogelijk en dat kan alleen als de materialen worden geassembleerd voordat uw proces wordt gestart.

Vereisten. De meeste investeerders hebben een lijst achieved vereisten in gedachten wanneer ze op zoek zijn naar een potentiële investering in de particuliere markt, zoals de opleiding van het oprichtende group, de bedrijven die worden ondersteund, de ervaring van strategische associates, financiële gegevens en intellectueel eigendom – om er maar een paar te noemen . Tijdens because of diligence moeten ondernemers de documenten overleggen die nodig zijn om de waarde van hun bedrijf te bewijzen.

Data nodig. Het verzamelen van de gegevens van elk lid van het oprichtende team, informatie around de prestaties van het bedrijf in het verleden, winst- en verliesrekeningen + belastingaangiften en documentatie more than de facts van hun dienst of solution zijn enkele van de documenten die ondernemers moeten kunnen tonen. Thanks diligence kan vaak maanden tot zelfs een jaar duren zonder enige garantie dat een deal wordt gesloten.

Overeenkomst in excess of ideaal Dealvoorwaarden

Zodra een belegger because of diligence heeft uitgevoerd, is de volgende stap in het proces: onderhandelen de voorraad koopovereenkomst. Deze fase is vaak de meest stressvolle voor oprichters. Dit is het punt waarop de waarderings- en operationele parameters voor de offer worden bepaald. Aanbiedingen kunnen zijn georganiseerd op veel verschillende manieren – afhankelijk van de belegger en hun voorwaarden. Zelfs maanden na de onderhandelingen kan het definitieve doc voorwaarden en clausules bevatten die schadelijk kunnen zijn voor hun gezondheid op de lange termijn.

Eerlijkheid. Zo verwachten de meeste particuliere marktinvesteerders en durfkapitaalondernemingen een percentage van het eigen vermogen in het bedrijf. Afhankelijk van de dealvoorwaarden kan de hoeveelheid eigen vermogen of proportion eigendom in het bedrijf hoog zijn voor de hoeveelheid aangeboden kapitaal. Oprichters moeten aan de toekomst denken verdunning van het eigen vermogen waarmee ze te maken krijgen als er meer kapitaal nodig is om de groei te financieren. Bovendien zullen de voorwaarden van de overeenkomst aangeven wat investeerders verwachten als de startup mislukt.

Uitlijning. Het is cruciaal om een ​​investeerder te vinden die: uitlijnt achieved de missie en doelen van het oprichtende workforce. Evenzo hebben beleggers moeite om een ​​geschikte particuliere marktinvestering te vinden die aan hun eisen voldoet. Dit is waar de waarde van kunstmatige intelligentie (AI) een spelwisselaar bij het verbeteren van de efficiëntie van startfinanciering – voor zowel bedrijven als investeerders. AI wordt steeds vaker gebruikt om ondernemers te matchen satisfied de juiste investeerders, zodat beiden gemakkelijk de . kunnen vinden Rechtsaf combinatie die overeenkomt satisfied hun doelen en waarden – ervoor zorgen dat belangen vanaf het commence op één lijn liggen.

Hoe AI en NLP fondsenwerving transformeren

Onlangs zijn bedrijven begonnen fulfilled het gebruik van AI & All-natural Language Processing (NLP) om nieuwe oplossingen tot gegevensonderzoek en -analyse voor de financiële dienstverlening. Deze technologieën bieden meer inzicht en transparantie in de non-public kapitaalmarkten. Nu kunnen investeerders en ondernemers profiteren van AI & NLP’s data-onderzoek en -analyse om de juiste investerings- en fondsenwervingsmogelijkheden te vinden. Deze bespaart een enorme hoeveelheid tijd en geld + resulteert er vaak in dat bedrijven investeerders identificeren die kunnen brengen strategische waarde en niet alleen kapitaal wanneer ze een investering doen.

Traditioneel proces: het vinden van de juiste investeerder, het uitvoeren van because of diligence en het onderhandelen in excess of dealvoorwaarden kan enkele maanden en soms meer dan een jaar duren. Dit fondsenwervingsproces kost tijd en energie van het vermogen van de oprichters om zich te concentreren op het soepel laten verlopen van hun bedrijf.

Voordelen:: het vermogen van AI om patronen herkennen en aanpassen op veranderingen binnen datasets en het vermogen van NLP om emotie houdingen uit de knowledge kunnen ondernemers deze innovatieve technologieën snel gebruiken om wedstrijd ze met de juiste investeerders. AI- en NLP-equipment verminderen de tijd en energie voor onderzoek naar particuliere kapitaalmarkten en owing diligence aanzienlijk doorway: automatiseren de onderzoeks- en analyseprocessen. De analyses van AI en NLP analyseren ook aanzienlijk meer gegevens op wereldwijde foundation om ervoor te zorgen dat nieuwe developments & beleggen patronen zijn geïdentificeerd.

Beste oplossing: Met een door AI en NLP aangedreven database kunnen ondernemers filter en zoeken naar de juiste financieringsmogelijkheid zonder afbreuk te doen aan de factoren die ze zoeken in een investeerder of durfkapitalist. Dit elimineert het handmatige proces van het zoeken naar investeerders op verschillende online platforms.

investeerders kan AI & NLP gebruiken verbinden met startende oprichters die overeenkomen satisfied hun verwachtingen en een goed begrip van het potentieel, de associaties en het concurrentievoordeel van het Founding Group van de startup. Deze inzichten kunnen uiteindelijk de tijd die nodig is voor because of diligence verkorten. Bovendien kunnen AI-algoritmen dagelijks nieuwe datasets binnenhalen om investeerders en ondernemers te matchen satisfied relevante kansen hun belangen in realtime.

Voordelen:: Dankzij de analyse- en automatiseringsvoordelen van AI & NLP kunnen investeerders identificeren geschikte investeringen op de particuliere markt waarmee de belegger de juiste bedrijven kan bereiken nog voordat ze achieved hun formele fondsenwervingsprocedures beginnen.

AI- en NLP-tools komen vaak in een breed scala van opties – van gratis, open-source resources die te vinden zijn op GitHub, tot business-quality implementaties die worden gekocht bij grootschalige cloudproviders zoals Google Cloud. Het gebruik van de equipment varieert van het afhandelen van workflows en afhankelijkheden tot het automatisch kunnen trainen en implementeren van de modellen.

Krijg hulp, als je moet. Het onderhouden van de modellen en ervoor zorgen dat ze zowel kunnen worden gereproduceerd als aangepast aan uw situatie, is van cruciaal belang voor elk workforce. Welke route een bedrijf ook kiest, het is van vitaal belang dat ze ervaren personen hebben om hen door het proces te begeleiden.

Conclusie

Vandaag hoeven noch bedrijven noch investeerders zich zorgen te maken over potentiële kansen mislopen voor financiering of investering. De introductie van AI & NLP heeft het proces van het vinden van de juiste investering en het uitvoeren van de juiste because of diligence gemaakt sneller en intelligenter. Voorbij zijn de dagen van handmatige en zeer tijdrovende processen voor investeerders en ondernemers – zolang ze ervoor kiezen om nieuwe technologieën te omarmen.

Opmerkingen: Kent u added stappen voor fondsenwerving?

van Startup Country 7/22 verbeterd doorway Peter/CXO Wiz4.biz

Voor vergelijkbare informatie, klik op Fondsenwerving.