May 21, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Evolent Health neemt IPG over; herbevestigt Q2 en FY22 begeleiding (NYSE:EVH)

Evolente gezondheid (NYSE:EVH) het in Ga gevestigde IPG, een toonaangevend technologie- en dienstenbedrijf dat chirurgische managementoplossingen voor musculoskeletale aandoeningen levert, in excess of te nemen van TPG Advancement voor $ 375 miljoen in contanten plus een aanvullende voorwaardelijke vergoeding van maximaal $ 87 miljoen.

De verhuizing diversifieert de klant blend en versnelt de intrede van Evolent Health and fitness in de commerciële branche.

Volgens de deal zullen het IPG-workforce en -system worden geïntegreerd in New Century Health and fitness.

De toevoeging zal naar verwachting de positie van Evolent Health and fitness als toonaangevende leverancier van op waarde gebaseerde oplossingen voor specialistische zorg versterken en haar portfolio van specialistische zorgoplossingen uitbreiden naar aandoeningen van het bewegingsapparaat.

De deal zal naar verwachting onmiddellijk bijdragen aan de aangepaste EBITDA-marges en cashflow.

Het bedrijf verwacht $ 250 miljoen van de aankoopprijs in contanten te financieren, door een combinatie van $ 25 miljoen contant geld en de opbrengst van een nieuwe $ 225 miljoen 5 Calendar year Senior Credit score Facility verstrekt door fondsen beheerd doorway de kredietgroep van Ares Administration.

Het saldo van de vooruitbetaling zal de vorm hebben van nieuw uitgegeven gewone aandelen Evolent.

De offer wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 afgerond.

Het bedrijf herbevestigde zijn vooruitzichten voor het tweede kwartaal van 2022 en het volledige jaar 2022 vóór de overname van IPG, zoals oorspronkelijk uitgegeven op 4 mei 2022, en verwacht bijgewerkte vooruitzichten voor het hele jaar te verstrekken waarin de overname is verwerkt in het winstrapport above het tweede kwartaal, 2022 en de conferentie. bel begin augustus.

Bij het sluiten, professional forma voor de transactie, mikt het bedrijf op een achterstand van twaalf maanden van de nettoschuld ten opzichte van de Altered EBITDA van ongeveer 2,9 keer en het bedrijf verwacht een netto hefboomwerking van minder dan 2,5 keer binnen twaalf maanden na het sluiten van de transactie.

Convention connect with op 29 juni 2022 om 8:00 uur Eastern Time.