May 21, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

De Fed hoopt dat een nieuwe agressieve renteverhoging zal helpen om de hoge inflatie te temmen: NPR

De Federal Reserve zal naar verwachting woensdag haar benchmarkrente achieved nog eens driekwart procentpunt verhogen, omdat ze de hoge inflatie blijft bestrijden.EEN MARTINEZ, GAST:

De Federal Reserve zal naar verwachting vandaag een nieuwe grote renteverhoging aankondigen.

LEILA FADEL, HOST:

De prijzen zijn in het snelste tempo in een generatie blijven stijgen en de Federal Reserve probeert de inflatie onder controle te krijgen. Maar werkt het?

MARTINEZ: David Gura van NPR is hier om ons er alles above te vertellen. David, ik denk dat we allemaal een renteverhoging verwachten, maar David, hoe hoog kan die zijn?

DAVID GURA, BYLINE: Ja, dus Wall Avenue verwacht een renteverhoging van nog eens driekwart procentpunt, wat een grote stijging zou zijn. Het zou de vierde wandeling dit jaar zijn. En we hebben in decennia geen bewegingen van deze omvang gezien. Het is een indicatie dat dit een economie blijft die onder druk staat door inflatie. Nu probeert de Fed de prikkel om geld uit te geven weg te nemen door de kosten van lenen duurder te maken. Michelle Meyer is de hoofdeconoom van de VS bij het MasterCard Economics Institute, en ze zegt dat de Fed hier heel difficult haar best doet om de juiste balans te vinden.

MICHELLE MEYER: Ze moeten de economie voldoende pushen in termen van afzwakkende groei om een ​​deel van die prijsdruk weg te nemen, maar niet te veel als ze schade toebrengen aan de reële economie en een recessie bedreigen.

GURA: Nu, A, dit is een uitdaging omdat de instrumenten van de Fed niet precies zijn. Dit zal niet pijnloos zijn, en dit gaat verder dan de vraag. De oorlog in Oekraïne heeft de prijs van gasoline en andere grondstoffen zoals tarwe omhoog gestuurd. En dan waren er problemen fulfilled de toeleveringsketen. En de Fed kan aan geen van beide veel doen.

MARTINEZ: Ik denk dat mensen willen weten of er tekenen zijn dat het beleid van de Fed werkt?

GURA: Absoluut. We hebben gezien dat ze great waren wat een zeer hete huizenmarkt was. De gemiddelde rente op een hypotheek fulfilled een looptijd van 30 jaar is nu ongeveer 5 1/2%. Dat is bijna het dubbele van vorig jaar. En we hebben gezien dat de vraag naar die hypotheken afnam, samen fulfilled de verkoop van nieuwe huizen en de bouw. Weet je, de inflatie is in juni niet gedaald. De consumentenprijsindex steeg naar 9,1% ten opzichte van een jaar eerder. Voedsel- en energieprijzen dreven dat. En we hebben gezien dat de gemiddelde prijs van een gallon regulier gas vanaf zijn recordhoogte in juni satisfied ongeveer 69 cent is gedaald. Maar de economische gegevens sturen gemengde berichten en de Fed heeft geen duidelijke indicatie gekregen dat de inflatie zijn hoogtepunt heeft bereikt, laat staan ​​een teken dat het begint af te nemen.

MARTINEZ: Dus als de Fed op deze weg doorgaat, wat zijn dan de risico’s?

GURA: Dus de grote angst van de Fed is dat dit niet eindigt fulfilled een zachte landing voor de Amerikaanse economie waar we zoveel around hebben gehoord, maar dat de Fed in plaats daarvan een diepe neergang veroorzaakt. Nu zeggen sommige economen dat een recessie nodig is om de inflatie onder controle te krijgen. Kortom, we hebben een scherpere vertraging nodig om dit te stoppen. Welnu, Fed-voorzitter Jerome Powell zegt dat dit niet is wat hij en zijn collega’s nu proberen te doen, en, A, hij gelooft dat ze de capaciteit hebben om satisfied hoge inflatie om te gaan zonder een recessie te veroorzaken.

MARTINEZ: David, het voelt alsof we het more than het als-dit-gedeelte hebben gehad. Dus wat zal nu het toen-dat deel zijn?

GURA: Ja. Als dit werkt, zullen de leenkosten blijven stijgen. We zullen een daling van de vraag naar goederen en diensten zien. Weet je, ik zei dat dit niet pijnloos zou zijn. En we hebben al gezien dat sommige bedrijven het aannemen van personeel vertragen en personeel schrappen. Deze week heeft het e-commercebedrijf Shopify duizend mensen ontslagen en hebben honderden technologiebedrijven banen geschrapt. Econoom Michelle Meyer zegt dat we meer influence zullen zien op wat een sterke arbeidsmarkt was, en dat zullen de Amerikanen voelen.

MEYER: Voor mij denk ik dat veel van het komt neer op banen – of je een baan hebt, of je verwacht je baan te behouden en wat dat zou kunnen betekenen voor je toekomstige inkomenspad.

MARTINEZ: David, nog één ding – morgen krijgen we dat uiterst belangrijke rapport more than de economie. Vertel ons daarover.

GURA: Dat klopt. BBP, bruto binnenlands merchandise voor het tweede kwartaal – dit zal ons vertellen hoeveel de economie groeide of kromp. En wat we konden zien zijn twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei, wat in het algemeen op een recessie duidt, ook al is dit niet de technische officiële definitie van één. En er is, wil ik benadrukken, veel dat uniek is aan dit second. Eerst en vooral voegt de economie maand na maand nog steeds banen toe – 372.000 nieuwe banen in juni – zelfs terwijl de Fed de rente agressief verhoogde, wat, A, niet iets is dat we in eerdere recessies hebben zien gaan.

MARTINEZ: David Gura van NPR, heel erg bedankt.

GURA: Dank je.

Copyright © 2022 NPR. Alle rechten voorbehouden. Bezoek onze web site met gebruiksvoorwaarden en toestemmingspagina’s op www.npr.org voor meer informatie.

NPR-transcripties worden op een spoeddeadline gemaakt door een NPR-aannemer. Deze tekst is mogelijk nog niet in zijn definitieve vorm en kan in de toekomst worden bijgewerkt of herzien. Nauwkeurigheid en beschikbaarheid kunnen variëren. Het gezaghebbende verslag van de programmering van NPR is het audioverslag.