July 12, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Covid-gevallen verdrievoudigen en ziekenhuisgevallen verdubbelen als hyperinfectieuze Omicron zorgt voor nieuwe golf

De Wereldgezondheidsorganisatie zei vanmiddag dat het aantal gevallen van coronavirus in heel Europa de afgelopen zes weken is verdrievoudigd, goed voor bijna de helft van de infecties wereldwijd.

Het aantal ziekenhuisopnames is ook verdubbeld, hoewel het aantal opnames op de intensive care laag blijft.

In een verklaring op dinsdag beschreef dr. Hans Kluge, directeur van de WHO Europa, Covid-19 als “een vervelende en potentieel dodelijke ziekte” die mensen niet mogen onderschatten.

Hij zei dat superinfectieuze familieleden van de Omicron-variant nieuwe golven van ziekte over het continent veroorzaakten en dat herhaalde infecties mogelijk kunnen leiden tot langdurige Covid.

De WHO zei dat de 53 landen in de Europese regio, die zich uitstrekt tot Centraal-Azië, vorige week bijna drie miljoen nieuwe coronavirusinfecties meldden en dat het virus wekelijks ongeveer 3.000 mensen doodde.

Sinds begin juni nemen Covid-19-infecties in het hele land toe, aangedreven door de subvarianten Omicron BA.4 en BA.5.

Wereldwijd zijn de gevallen van Covid-19 de afgelopen vijf weken toegenomen, zelfs terwijl landen het testen hebben teruggeschroefd.

“Met stijgende gevallen zien we ook een stijging van het aantal ziekenhuisopnames, die alleen maar verder zullen toenemen in de herfst- en wintermaanden,” zei Dr. Kluge.

“Deze voorspelling vormt een enorme uitdaging voor de gezondheidswerkers in land na land, die al sinds 2020 onder enorme druk staan ​​​​door niet-aflatende crises.”

VK

Het aantal sterfgevallen door het coronavirus dat wekelijks in Engeland en Wales wordt geregistreerd, is voor de derde week op rij gestegen.

Een totaal van 423 sterfgevallen geregistreerd in de zeven dagen tot 8 juli vermeld Covid-19 op de overlijdensakte, volgens het Office for National Statistics (ONS) vandaag. Dit is 27 procent meer dan de week ervoor en het hoogste aantal sinds de zeven dagen tot 20 mei.

De cijfers suggereren dat het aantal sterfgevallen opnieuw een stijgende lijn vertoont, na enkele weken waarin de cijfers een gestage daling vertoonden.

Eerder deze week zeiden redacteuren van twee Britse medische tijdschriften dat nooit eerder zoveel onderdelen van de NHS zo dicht bij instorting waren geweest.