May 21, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Californische man veroordeeld tot 11 jaar voor fraude met PPP-leningen van $ 27 miljoen

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zei in een uitspraak een gentleman uit Zuid-Californië is veroordeeld tot 11 jaar en drie maanden gevangenisstraf wegens fraude fulfilled het Paycheck Defense Program (PPP).Man uit Californië veroordeeld voor fraude met PPP-leningen

Robert Benlevi, 53, uit Encino kreeg een straf van 135 maanden na zijn veroordeling in maart voor bankfraude, het afleggen van valse verklaringen aan een financiële instelling en het witwassen van geld. Benlevi is in rekening gebracht voor het indienen van 27 pps-leningaanvragen bij vier banken tussen april en juni 2020 namens acht bedrijven die eigendom zijn van Benlevi.

Volgens gerechtelijke documenten zocht Benlevi in ​​totaal $ 27 miljoen aan vergeeflijke PPP-leningen gegarandeerd doorway de Tiny Business enterprise Administration (SBA) onder de Coronavirus Aid, Aid, and Financial Security (CARES) Act.

Benlevi zocht $ 27 miljoen aan financiering om de kosten te dekken en ontving $ 3 miljoen die hij aan persoonlijke uitgaven besteedde. Dit omvat geldopnames, betalingen op zijn creditcards en overschrijvingen naar andere persoonlijke en zakelijke rekeningen die hij beheerde. Hij huurde ook een appartement aan de oceaan in Santa Monica, zei het ministerie van Justitie.

Door de frauduleuze aanvragen experienced Benlevi beweerd dat elk van zijn bedrijven 100 werknemers experienced en een gemiddelde maandelijkse loonlijst van $ 400.000 experienced, terwijl de bedrijven in feite geen werknemers of loonkosten hadden.

Het bewijsmateriaal van de aanklager toonde verder aan dat Benlevi ook vervalste IRS-documenten indiende die 10 onrechte beweerden dat elk van de bedrijven een jaarlijkse loonlijst van $ 4,8 miljoen had. Op foundation van Benlevi’s frauduleuze leningaanvragen kregen drie van Benlevi’s bedrijven: 1Stellar Overall health LLC, Bestways2 Health LLC en Joyous-Overall health4U LLC in totaal $ 3 miljoen aan PPP-fondsen.

Aanpakken van PPP-fraudeurs

Through het PPP gaf de Amerikaanse regering toestemming voor meer dan $600 miljard aan vergeeflijke leningen aan kleine bedrijven. De leningen waren bedoeld om banen te behouden en andere kosten werden verdeeld in drie korte rondes, gespreid tussen april 2020 en mei 2021. De leningen kunnen volledig worden kwijtgescholden als bedrijven 60% daarvan op de loonlijst besteden en rente betalen voor een hypotheek, huur, en nutsvoorzieningen. Sommige bedrijven hebben echter geprobeerd het geld op frauduleuze wijze te verkrijgen en te gebruiken voor doeleinden die niet als onderdeel van het programma zijn bedoeld.

Vaak wordt PPP-fraude gepleegd door valse verklaringen, ‘loan stacking’ doorway een PPP-lening aan te vragen bij meerdere kredietverstrekkers, de opbrengst van de lening te gebruiken voor oneigenlijke of niet-goedgekeurde doeleinden, of valse verklaringen af ​​te geven tijdens audits van PPP-leningen of fraudeonderzoeken.

Onlangs ontdekte een onderzoekspaper aan de Universiteit van Texas in Austin – Division of Finance – dat meer dan 15% van de PPP-leningen of ongeveer 1,8 miljoen van de 11,8 miljoen PPP-leningen ten minste één indicatie van mogelijke fraude vertoonden.

De onderzoekers schatten ook dat $ 76 miljard aan pps-leningen onrechtmatig is opgenomen, wat neerkomt op bijna 10% van het programmabudget. Fintech-geldschieters hadden het hoogste proportion verdachte pps-leningen. Ze verstrekten ongeveer 29% van alle pps-leningen, maar waren goed voor meer dan de helft van de verdachte leningen aan kredietnemers.

COVID-19 Fraude Handhaving Endeavor Drive

In een poging om PPP-fraude aan te pakken, heeft de procureur-generaal in mei 2021 de COVID-19 Fraud Enforcement Task Pressure opgericht. Het doel is om de middelen van het ministerie van Justitie te bundelen in samenwerking fulfilled andere federale instanties om de inspanningen om pandemische fraude te bestrijden en te voorkomen, te versterken.

Eind vorig jaar resulteerde het onderzoek van de geheime dienst naar fraude satisfied werkloosheidsverzekeringen en Paycheck Protection Software (PPP)-leningen in de inbeslagname van meer dan $ 1,2 miljard, terwijl meer dan $ 2,3 miljard aan frauduleus verkregen fondsen werd teruggevorderd, en het programma voor werkloosheidsverzekering.

Als u informatie heeft in excess of een poging tot fraude satisfied betrekking tot COVID-19-hulp, kunt u dit melden door de Nationwide Center for Disaster Fraud (NCDF) Hotline van het Department of Justice te bellen op 866-720-5721 of through het NCDF-webklachtenformulier op https:/ /www.justice.gov/catastrophe-fraud/ncdf-disaster-criticism-variety

Ontvang de laatste koppen van Smaller Business enterprise Developments. Volg ons op Google Nieuws.

Afbeelding: Depositphotos


Meer in: PPS-leningen