April 22, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

BofA Survey ‘schreeuwt’ capitulatie met rally ingesteld voor begin 2023

BofA Survey 'schreeuwt' capitulatie met rally ingesteld voor begin 2023

(Bloomberg) — Het sentiment in excess of aandelen en de wereldwijde groei onder fondsbeheerders onderzocht doorway Bank of The usa Corp. toont volledige capitulatie, wat de weg vrijmaakt voor een aandelenrally in 2023.

Meest gelezen van Bloomberg

De maandelijkse wereldwijde fondsmanagerenquête van de bank “schreeuwt macro-capitulatie, beleggerscapitulatie, get started van beleidscapitulatie”, schreven strategen onder leiding van Michael Hartnett dinsdag in een notitie. Ze verwachten dat de aandelen in de eerste helft van 2023 een dieptepunt zullen bereiken, nadat de Federal Reserve eindelijk afwijkt van het verhogen van de rentetarieven.

“De marktliquiditeit is aanzienlijk verslechterd”, zeiden de strategen, en merkten op dat beleggers 6,3% van hun portefeuilles in contanten hebben, het hoogste sinds april 2001, en dat netto 49% van de deelnemers onderwogen is in aandelen.

Bijna een recordaantal van de ondervraagden zei dat ze een zwakkere economie verwachten in de komende 12 maanden, terwijl 79% voorspelde inflatie in dezelfde periode zal dalen, volgens het onderzoek onder 326 fondsbeheerders met $ 971 miljard onder beheer, dat werd uitgevoerd vanaf oktober 7 tot 13 oktober.

“Hoewel de aandelenmarkt tot vorige maand immuun was voor het sombere sentiment, begint het het pessimisme van beleggers beter weer te geven”, schreef Hartnett.

Naarmate het winstseizoen aan kracht wint, verwacht 83% van de beleggers dat de wereldwijde winsten de komende 12 maanden zullen verslechteren. Een netto 91% zei dat de wereldwijde bedrijfswinsten het komende jaar waarschijnlijk niet fulfilled 10% of meer zullen stijgen – het meest sinds de wereldwijde financiële crisis – een teken dat volgens de strategen wijst op een verdere neerwaartse craze in de winstramingen van de S&P 500.

Wereldwijde aandelen zijn de afgelopen dagen gestegen doorway steun van technische niveaus, veranderingen in het Britse overheidsbeleid en een concentration op winst. Hartnett en zijn group beschreven de rally na een Amerikaanse inflatiedruk vorige 7 days als een “beerknuffel”.

Andere hoogtepunten van het onderzoek zijn:

  • In complete termen zijn beleggers het meest optimistisch around dollars, gezondheidszorg, energie en basisproducten, en het meest bearish in excess of aandelen, aandelen in het VK en de eurozone, evenals obligaties

  • De meest drukbezochte transacties zijn long US dollar, brief Europese aandelen, extended ESG-activa, long olie, shorter opkomende markten/China schulden en aandelen, evenals shorter Britse schuld en aandelen

  • Een recordaandeel van 68% beschouwt de dollar als overgewaardeerd

  • Beleggers zien Europese staatsschuldmarkten als de meest waarschijnlijke bron voor een systemische kredietgebeurtenis

  • Beleggers zien de kans op een beleidswijziging in de komende 12 maanden toenemen, waarbij 28% van de deelnemers binnen die periode lagere kortetermijnrentes ziet

Meest gelezen van Bloomberg Businessweek

©2022 Bloomberg LP