July 24, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Argentinië zet Batakis aan als minister van Economische Zaken om crisis aan te pakken

De Argentijnse president Alberto Fernandez heeft Silvina Batakis zondag aangeworven als de nieuwe minister van economie van het land nadat haar voorganger zaterdag aftrad, waardoor een politieke crisis werd verergerd die oversloeg in de economie en de markten.

Artikel inhoud

(Bloomberg) – De Argentijnse president Alberto Fernandez heeft Silvina Batakis zondag aangeworven als de nieuwe minister van economie van het land nadat haar voorganger zaterdag was afgetreden, waardoor een politieke disaster werd verdiept die overging in de economie en de markten.

Artikel inhoud

Fernandez-woordvoerster Gabriela Cerruti bevestigde de beslissing aan Bloomberg Information.

Batakis erft een lange lijst van economische uitdagingen en het programma van 44 miljard dollar van de regering achieved het Internationaal Monetair Fonds. De aankondiging dekte meer dan een dag van spanning en onzekerheid af die werd aangewakkerd door het ontslag van Martin Guzman na twee en een fifty percent jaar in de economische topbaan.

Batakis was van 2011 tot 2015 minister van Economische Zaken van de provincie Buenos Aires onder de toenmalige gouverneur Daniel Scioli, een extreemlinkse coalitieleider die onlangs minister van Productie werd.

De afspraak werd gemaakt nadat Fernandez zondag urenlang vergaderde achieved Tweede Kamerleider Sergio Massa. Vice-president Cristina Fernandez de Kirchner, die publiekelijk kritisch is more than de president en zijn economische group, sprak zondagavond telefonisch met hem, melden lokale media.

Het crisisgevoelige Argentinië kampt momenteel met een inflatie van meer dan 60%, bijna 40% van de bevolking leeft in armoede en de economie zal naar verwachting dit jaar in een recessie terechtkomen. De centrale bank heeft flinterdunne kasreserves die ze moeilijk op te bouwen te midden van een lage geloofwaardigheid en hoge prijzen voor de invoer van energie en de handel in obligaties van het land in noodlijdend gebied.

De markten zullen uitkijken naar aanwijzingen above de economische agenda van Batakis, het IMF-programma en hoe ze van program is te navigeren doorway een verdeelde regerende coalitie die een einde maakte aan Guzman’s ambtstermijn.