May 21, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Apple, HP Enterprise lopen risico op een enorm nadeel als zich een recessie voordoet

New York tijdens de COVID-19-noodsituatie.

Massimo Giachetti/iStock Redactioneel through Getty Photos

Recessiepraat is overal, aangezien de wereldeconomie te maken heeft met stijgende prijzen, stijgende rentetarieven en geopolitieke instabiliteit.

En aangezien dergelijke problemen binnenkort weinig tekenen van afname vertonen, zei een rapport van Goldman Sachs: bedrijven zoals Apple (NASDAQ:AAPL), HP Company (NYSE:HPE) en Corsair Gaming (NASDAQ:CRSR) hebben een van de hoogste neerwaartse risico’s in het geval van een economische vertraging.

Een workforce van analisten, geleid door Rod Corridor, merkte op dat Apple (AAPL)-aandelen meer dan 40% neerwaarts zouden kunnen hebben in een bearcasescenario. Een dergelijke situatie zou het Amerikaanse bruto binnenlands products omvatten [GDP] krimpen tussen 4% en 5%, of vergelijkbaar fulfilled wat werd gezien in 2008 en 2009.

Kijkend naar het worstcasescenario voor Apple (AAPL), zei het workforce van Corridor dat de inkomstenramingen van het bedrijf voor 2023 fulfilled maar liefst 15% zouden kunnen worden verlaagd in vergelijking satisfied de basissituatie, en dat Apple (AAPL) zijn winst zou kunnen zien dalen tot $ 4,47 for each aandeel , of 33% minder dan de consensusprognoses.

Bovendien verlaagde het bedrijf zijn omzetprognoses in elk bedrijfssegment van Apple (AAPL), behalve de Mac, omdat het gelooft dat de pcs van Apple (AAPL) waarschijnlijk een “aanhoudende gezonde vraag en marktaandeelwinst” zullen zien.

Hall, die een neutrale rating heeft voor Apple’s (AAPL) aandelen, verlaagde onlangs zijn koersdoel voor de techgigant van $157 naar $130 for every aandeel. Hall merkte op dat een zwakker dan verwachte Iphone-verkopen, samen fulfilled druk op de brutomarges en grote, verwaterende acquisities de neerwaartse risico’s verder zouden kunnen versnellen.

Apple (AAPL) zou echter nog steeds een beter dan verwachte Apple iphone-vraag kunnen zien, samen satisfied aanhoudende groei in zijn dienstensegment en de voortzetting van “aanzienlijk buitenmaatse” aandeleninkopen die de winst for each aandeel 10 goede komen.

Voor HP Business (HPE) zei Goldman dat een potentiële recessie misschien niet zo erg is als voor sommige andere bedrijven, maar het komt erop neer hoe slecht de IT-vraagomgeving wordt.

In een bearcasescenario zou Hewlett Packard Organization (HPE) zijn geschatte omzet in 2023 met maar liefst 12% kunnen zien dalen en de brutomarges achieved 2% kunnen dalen als gevolg van stagflatie.

Goldman verlaagde onlangs zijn koersdoel voor Hewlett Packard Enterprise (HPE) naar $ 12 per aandeel van $ 13 vanwege zorgen over hogere bedrijfskosten en lagere inkomsten. Het bedrijf merkte echter op dat er een potentieel zou kunnen zijn voor een betere bestedingsomgeving, meer kostenbesparingen dan verwacht en een voortzetting van het genereren van inkomsten satisfied zijn H3C-groep, die apparatuur levert aan de Chinese markt.

More than alles zweven stijgt en inflatie en aanhoudende angst voor een economische recessie. Goldman zei dat niet alleen de inflatie in de VS op het hoogste niveau sinds 1981 ligt en er nu meer dan 30% kans is op een recessie, de groeiprognoses blijven dalen.

En hoewel het bedrijf geen volledige disaster zoals in 2008 en 2009 verwacht, zijn beleggers begonnen zich voor te bereiden op een dergelijk situation, waarbij consumentenelektronica het “meest neerwaartse risico voor de fundamentals heeft als er een slechtere vraaguitval” uiteindelijk werkelijkheid wordt.

Satisfied Corsair (CRSR), dat randapparatuur voor online games maakt en vorig jaar een meme-aandeel werd, ziet Goldman Sachs het potentieel voor een verlaging van 15% van zijn inkomstenramingen voor 2023 als zich een economische neergang voordoet.

Omgekeerd hebben bedrijven zoals Ciena (CIEN), Qualcomm (QCOM), Arista Networks (ANET) en Pure Storage (PSTG) het minste neerwaartse risico onder technologieaandelen satisfied een grotere kapitalisatie, voegde Goldman eraan toe.

Apple (AAPL) heeft onlangs de inruilwaarde voor bepaalde iPhones, iPads, Macs en Apple Enjoy-versies verlaagd, omdat de techgigant zich later on dit jaar opmaakt voor een productvernieuwing.