May 19, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

Amerikaanse ruwe olie daalde deze week met 10% omdat de vraag vreest voor grote zorgen over het aanbod (NYSEARCA:XLE)

Gegevensanalyse in de grondstoffenmarkt voor energie: de grafieken en citaten die worden weergegeven.  Amerikaanse WTI-prijsanalyse voor ruwe olie.  Verbluffende prijsdaling in de afgelopen 20 jaar.

SlavkoSereda/iStock through Getty Illustrations or photos

Ruwe olie is klaar grootste wekelijkse daling sinds start aprilwaarbij de prijzen in de buurt van hun laagste niveau in zes maanden zakten door tekenen dat een wereldwijde economische vertraging op de vraag drukt.

Eerste maand WTI ruwe olie (CL1:COM) voor september daalde de levering achieved 9,7% voor de week tot $ 89,01/bbl, zes van de voorgaande acht weken, en Brent-olie in oktober (CO1:COM) sloot 8,7% lager tot $94,92/bbl ook, Nymex RBOB-benzinefutures van de eerste maand (XB1:COM) zakte deze week 8,3% tot $ 2,8556/gal.

Terwijl de olieprijzen daalden, boekten energieaandelen hun slechtste resultaat sinds 50 percent juni, waarbij de S&P 500 Electricity Index deze 7 days fulfilled 6,8% daalde.

ETF’s: (NYSEARCA:XLE), (NYSEARCA:USO), (UGA)

“Handelaren maken zich veel minder zorgen more than de bevoorradingsproblemen in verband satisfied de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en zijn in plaats daarvan… beginnen de vraagstatistieken te zien verslechteren te midden van een aanzienlijke stijging van de recessieoproepen”, aldus Sevens rapporteert onderzoek.

De vraag naar benzine in de VS ligt nu 9% onder het niveau van een jaar geleden en zelfs lager dan de pandemische zomer van 2020, dus “het is duidelijk dat prijzen boven $ 100/vat niet houdbaar zijn”, zevens gezegd.

De vrees voor een recessie nam donderdag toe toen de Financial institution of England de rente satisfied 50 basispunten verhoogde, het meest sinds 1995, en waarschuwde voor een langdurige recessie in het VK

De laatste bijeenkomst van de OPEC veroorzaakte nauwelijks een rimpeling toen de groep deze 7 days ermee instemde om haar olieproductiedoelstelling in september met 100.000 bbl/dag te verhogen, een van de kleinste stijgingen ooit.

Maar ruwe olie stuiterde vrijdag van hun dieptepunten nadat uit gegevens bleek dat de Amerikaanse economie in juli 528K banen heeft toegevoegd, meer dan het dubbele van de consensusschatting.

Best 5 winnaars in energie en natuurlijke hulpbronnen in de afgelopen 5 dagen: (CGRN) +35,4%(TUSK) +33,3%(PEGY) +31,9%(STANG) +27,5%(CLMT) +27,4%.

Top rated 5 dalers in energie en natuurlijke hulpbronnen in de afgelopen 5 dagen: (NR) -27,5%(LPI) -24,6%(EGY) -21,4%(TGA) -20,2%(CPE) -18,5%.

Bron: Barchart.com