May 18, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

8 Inspirerende zwarte bedrijven die het dit jaar goed doen

Er zijn verschillende belangrijke maandelijkse bewustwordingsthema’s in augustus, van ooggezondheid tot gezinsplezier, maar er is er een die u niet wilt missen: Black Business enterprise Month. Gestart in 2004 doorway historicus John William Templeton en ingenieur Frederick E. Jordan Sr., staat deze maand in het teken van het belichten van al het geweldige werk dat zwarte bedrijven doen.

Black Business Month - foto van de oprichter van Black Business Month die in de klas verschijnt

John William Templeton het delen van zijn serie ‘Our Roots Run Deep’ satisfied studenten.

Ter ere van Black Business enterprise Month, dachten we dat we enkele Black-owned bedrijven in de kijker zouden zetten die succesvol zijn in hun specialized niche en een verschil maken in de gemeenschap. Black-owned bedrijven zijn goed voor: 10% van alle Amerikaanse bedrijven en 30% van alle bedrijven die eigendom zijn van een minderheid. Dit komt neer op meer dan 2 miljoen zwarte bedrijven! We zouden willen dat we ze allemaal konden opsommen, maar hier zijn er een paar die echt voorop lopen. Laten we kijken.

8 Black-owned bedrijven die een echte inspiratiebron zijn

Een bedrijf dat eigendom is van een minderheid, brengt zijn eigen uitdagingen satisfied zich mee, maar dat weerhoudt deze zwarte bedrijven er niet van om hun dromen te volgen, succes te behalen en anderen in hun gemeenschap te inspireren.

1. Zonnebrandcrème voor zwarte meisjes

Omdat augustus ook Summer months Sun Recognition Month is, dachten we dat het alleen maar passend zou zijn om onze lijst achieved het merk te beginnen Zwarte meid zonnebrandcrème. Zonnebrandcrème is berucht om het achterlaten van witte resten en strepen op de huid. Totdat Shontay Lunday in 2016 Black Girl Sunscreen oprichtte. Black Lady Sunscreen is een helderdrogende SPF-lotion die is gemaakt om de melaninerijke huid te beschermen. In de eerste zes jaar heeft Black Lady Sunscreen al een exponentiële groei doorgemaakt en wordt het nu verkocht in zowel Goal- als Ulta Magnificence-winkels.

zwarte zakenmaand - black girl zonnebrandcrème team voor een promotioneel billboard

Het Black Woman Sunscreen-staff

2. Zuinige boekhandel

Niet alleen is Zuinige boekhandel de enige boekwinkel in Boston, Massachusetts, die eigendom is van Black, maar het biedt ook de grootste voorraad boeken van Black auteurs in Boston. De Frugal Bookstore is het trotse familiebedrijf en wordt geëxploiteerd achieved een gemeenschapsgerichte benadering van boekverkoop. De winkel heeft zelfs het motto ‘Changing Minds A person E-book At A Time’ en deelt Frugal Friday Specifics die invloedrijke zwarte individuen doorway de geschiedenis heen belichten.

zwarte zakenmaand - eigenaren van zuinige boekhandel

De eigenaren van Frugal BookstoreLeonard en Clarissa Egerton

3. Kronen en hop

Gevestigd in Inglewood, Californië, Kroon & Hop is een van de weinige brouwerijen in het gebied die eigendom zijn van Black. Mede-oprichters Teo Hunter en Beny Ashburn maken elk bier satisfied een thema rond de zwarte geschiedenis en cultuur. Bovendien zijn ze begonnen achieved de 8 Trill Pils fonds achieved hun partners, BrewHondom $ 100.000 terug te geven aan brouwerijen die eigendom zijn van Black.

Online video bron

4. Inclusieve data-oplossingen

Professionele dienstverlener in Seattle, Washington Inclusieve facts-oplossingen heeft samengewerkt satisfied non-profitorganisaties, overheidsinstanties en particuliere organisaties om $ 18 miljoen aan subsidies binnen te halen voor zwarte mensen in lokale gemeenschappen. Main Consulting Officer Shaun Glaze is een zelfverklaarde knowledge-nerd in hart en nieren, dus combineerden ze dat achieved hun passie voor sociale rechtvaardigheid om bedrijven te helpen hun doelgroepen op een zinvolle manier te bereiken. Shaun en het Inclusive Info-crew helpen bijvoorbeeld bij het beantwoorden van vragen als “Wat kun je me vertellen over mensen van kleur (POC) die in dit gebied wonen?” of “Zijn er gegevens die me kunnen helpen de ongelijkheden voor deze gemeenschappen te beëindigen?”

Black Business Month - foto van inclusieve data-oprichter Shaun Glaze

Inclusieve gegevens Main Consulting Officer Shaun Glaze

5. Funderburg Legislation, LLC

Er zijn veel advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in een verscheidenheid aan wetten, waaronder entertainmentrecht, ondernemingsrecht, handelsmerken en auteursrechten, of estate preparing. Echter, het in Atlanta gevestigde boutique advocatenkantoor, Funderburgse damp, onderscheidt zich door een lokale en persoonlijke benadering van “wortel voor de underdogs”. Oprichter en taking care of associate Lerae Funderburg legt uit dat veel van haar klanten net als zij zijn: trotse zwarte vrouwen en moeders.

zwarte zakenmaand - zwarte bedrijfseigenaar larea funderburg

Lerae Funderburg, Esq. van de soaked van Funderburg

6. Sparkle & Shine familietandheelkunde

Gevestigd in Louisville, Kentucky, Sparkle & Glow familie tandheelkunde heeft een missie om de glimlach van de patiënt weer te laten glanzen. Naast eersteklas tandheelkundige diensten, is Sparkle & Shine ook actief binnen haar gemeenschap doorway het organiseren van en deelnemen aan buurtevenementen, het uitdelen van freebies zoals schoolbenodigdheden, evenals actief posten over zwarte historische figuren in de tandheelkunde, en meer.

Black Business Month - team van Black Owned Business Sparkle and Shine Dental

De Sparkle & Shine-group

7. Ani onroerend goed

Ani Vastgoed is een commerciële en residentiële vastgoedpraktijk in Chicago, Illinois, die er trots op is een volledig zwart workforce van getalenteerde makelaars en makelaars te hebben. Bovendien is de eigenaar en aangewezen makelaar van Ani True Estate, Lutalo McGee, actief in het 77 Range Committee voor de Chicago Affiliation of Realtors en is hij voorzitter van de Discriminatory Appraisal Endeavor Power van de Illinois Realtor.

zwarte zakenmaand - ani onroerend goed zwart bedrijf in eigendom

De Ani Serious Estate-team

8. Vraag het aan de juiste klusjesman

Het in Arizona gevestigde guy en vrouw-team, Randy en Tyra, begon ATR Handman in 2020 midden in de pandemie. Ze zijn toegewijd aan het helpen van klanten om van hun huis een ruimte te maken waar ze van houden, en zijn gespecialiseerd in woningbouw en elektrisch werk.

zwarte zakenmaand - zwarte zaken in de thuisservice-industrie met presentaties voor en na het werk

ATR op het werk

Steun zwarte bedrijven deze maand en elke maand

Terwijl Black Business enterprise Month in augustus wordt gevierd, ondersteuning van Black-owned bedrijven het hele jaar door om diversiteit en inclusie echt te omarmen in je dagelijkse leven. Bekijk om te beginnen ons bericht over bronnen voor diversiteit, gelijkheid en inclusie voor kleine bedrijven. Fijne zwarte zakenmaand!