May 19, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

7 tips om vandaag je side-hustle te beginnen »Slaag als je eigen baas

7 tips om vandaag uw side-hustle te beginnen 1200 x 1200Het aantal kleine zakelijke toepassingen is op een gestage stijging in de afgelopen jaren, en je bent hier waarschijnlijk omdat je ook aan je side-hustle wilt beginnen. Gefeliciteerd met je beslissing en ik ben vereerd om je te helpen op je reis! Zoals u waarschijnlijk weet, heeft het hebben van een klein bedrijf veel voordelen:

 • Wees je eigen baas
 • Stel je eigen schema in
 • Doe waar je van houdt
 • Creëer iets groters dan jezelf
 • Mensen bereiken en levens beïnvloeden

In dit artikel zal ik je helpen je idee voor een klein bedrijf vast te leggen, 7 tips te geven om je drukte te beginnen en een bron te delen waar je dol op zult zijn.

Laten we erin duiken!

Je bijbaan vinden

Begin vandaag nog met het vinden van afbeelding

Als het gaat om het vinden van je bijbaan, kun je van een hobby een bedrijf maken, je handen vuil maken aan het werk, je kennis en ervaring delen met klanten, en nog veel meer.

Enkele van de topbedrijven die mensen vandaag starten, zijn:

 • Thuisdiensten (schoonmaken, babysitten)
 • werkend (klusjesman, onderhoud gebouw, schilderen)
 • Professionele diensten (juridisch, boekhouding, advies)
 • Virtuele assistent (redactie, sociale media)
 • Freelance creatief werk (fotografie, schrijven)
 • Rijdiensten (bezorgen, rit delen)
 • Professioneel spreken

Wanneer u probeert te bepalen wat uw bijkomstigheid zal zijn, overweeg dan uw interesses, sterke punten en problemen die u kunt oplossen. Zodra u uw idee heeft, controleert u of het een levensvatbaar bedrijfsidee is door de volgende vragen te beantwoorden:

 • Lost het een probleem op?
 • Zullen mensen ervoor betalen?
 • Is er een nichemarkt die groot genoeg is?
 • Ben je er enthousiast genoeg over?
 • Ben je realistisch over je doelen?

Als je idee aan deze vragen voldoet, is het tijd om je side-hustle te starten met behulp van de onderstaande tips.

7 tips om vandaag nog aan je side-hustle te beginnen

Je bent klaar om je side-hustle te beginnen, maar je moet er weloverwogen en strategisch op ingaan! Deze tips helpen je op weg.

1. Zorg ervoor dat u de rekeningen kunt betalen.

Start Your Side Hustle Vandaag betaal de rekeningen afbeelding

Wanneer je aan je side-hustle begint, is het belangrijk om je niet te laten meeslepen door de opwinding van je nieuwe onderneming. Je 9-5-baan moet nog steeds op de eerste plaats komen en prioriteit nummer 1 zijn. Wees voorzichtig met het aannemen van persoonlijke (bijzaak-gerelateerde) oproepen tijdens werkuren, en maak geen misbruik van de bedrijfsmiddelen terwijl u aan het werk bent (internet, kantoorbenodigdheden, kopieermachine, enz.). Je moet je 9-5 behouden om de rekeningen te betalen terwijl je eraan werkt om van je bijzaak een fulltime optreden te maken.

Tegelijkertijd wilt u financieel plannen, zodat u uiteindelijk afstand kunt nemen van de 9-5 en u kunt concentreren op uw bedrijf. Bespaar 20-40 procent van elk salaris om jezelf in een financiële positie te brengen om over te stappen naar voltijds ondernemerschap.

2. Pas je werkschema aan (indien mogelijk).

Hoewel je respect moet hebben voor je 9-5-baan, moet je ook tijd vinden om aan je drukte te werken. Een idee is om te kijken of u uw werkschema kunt aanpassen om meer tijd te hebben om aan uw bedrijf te werken. Je kunt flexuren aanvragen of kijken of je kunt overstappen naar een vierdaagse werkweek.

3. Plan tijd in om aan je drukte te werken.

Start Your Side Hustle Today alledaagse afbeelding

Ongeacht de afspraken die u maakt met uw huidige werkgever, u zult elke dag tijd moeten vrijmaken om aan uw drukte te werken. Waarom elke dag? Omdat:

 • Het zal je helpen een gewoonte aan te leren, wat belangrijk is voor succes op de lange termijn.
 • Het bevestigt voor uzelf en anderen dat uw nieuwe bedrijf een prioriteit is.
 • Er is een hoop werk te doen!

Je uren kunnen ‘s ochtends of’ s avonds zijn, wat voor jou het beste werkt, maar zorg ervoor dat het in je agenda wordt ingepland. Volg dan door (geen excuses!).

4. Kies technologie en ontwikkel gaandeweg systemen.

Systemen zullen uw werk productiever en georganiseerder maken. Terwijl u tijd doorbrengt met werken in uw drukte, kunt u manieren onderzoeken waarop technologie en automatisering u kunnen helpen dingen sneller gedaan te krijgen. Het niet benutten van technologie is een van de grootste redenen waarom kleine bedrijven falen. Je hebt technologie nodig voor communicatie, fulfilment, facturering en meer.

5. Haal je gezin aan boord.

Uw nieuwe bedrijf zal gevolgen hebben voor uw echtgenoot en anderen in uw familie. Houd ze op de hoogte door regelmatig familiebijeenkomsten te houden om ervoor te zorgen dat iedereen weet wat er gebeurt. De steun van je partner en geliefden zal enorm helpen als je een bijzaak begint! Om hun steun te krijgen, moet u eerlijk zijn over de invloed van het bedrijf op hen en compromissen sluiten. U moet bijvoorbeeld mogelijk aan uw bedrijf werken nadat uw 9-5-baan is afgelopen, maar u kunt beloven dat u nog steeds elke avond met hen gaat eten.

6. Schakel waar nodig hulp van buitenaf in.

Start Your Side Hustle Vandaag hulp afbeelding

De meeste nevenactiviteiten beginnen alleen, maar je wilt mensen binnenhalen als dat nodig en gepast is. Bijvoorbeeld:

Hoewel het in het begin moeilijk is als je niet veel geld verdient, moet zelfs de startende solopreneur overwegen om te delegeren, zodat ze hun tijd kunnen besteden aan het opbouwen van het bedrijf en zich kunnen concentreren op dingen die inkomsten genereren.

7. Maak het legitiem.

Om te slagen, moet je je bijzaak zien als een echte zaken, niet alleen iets dat je als hobby doet. Door een planning op te stellen (tip #3), versterkt u de legitimiteit van uw bedrijf in uw geest. Maar er zijn andere dingen die je kunt en moet doen als je aan je side-hustle begint.

 • Ontvang een zakelijke EIN waarmee uw bedrijf officieel bij de IRS wordt gevestigd en waarmee u een zakelijke bankrekening kunt krijgen. De IRS heeft instructies hier.
 • Maak dan een zakelijke bankrekening aan! U dient uw persoonlijke en zakelijke financiën gescheiden te houden.
 • Zet een website op, de officiële welkomstmat van uw bedrijf voor online bezoekers. Uw website is uw beste kans om geld te verdienen terwijl u aan het werk bent, dus besteed tijd en geld om het geweldig te maken. Bekijk mijn artikel voor verkeerstips 9 manieren om het verkeer naar uw website voor kleine bedrijven te vergroten.

Nog een bron om uw side-hustle te starten

Wanneer je aan je side hustle begint, wil je er 100 procent zeker van zijn dat je op de goede weg bent. U wilt niet weer een statistiek worden over bedrijfsfalen. Daarom heb ik de . gemaakt Boss Quiz – om beginnende ondernemers zoals jij te helpen bij het vinden van het juiste bedrijf om te starten.

De Boss Quiz zal je helpen:

 • Ontdek jouw ondernemerstype
 • Leer uw ideale bedrijfsmodel
 • Ontdek uw werkstijl, leiderschapstype, waarden en verkoopcapaciteiten
 • Verduidelijk de levensstijl die u wilt leven

Dit inzicht is vooral handig voordat je aan je side-hustle begint. Maar als je al begonnen bent, kun je ook de Boss Quiz informatie om uw strategie en ideeën te verfijnen.

Begin vandaag nog met je side-hustle!

Volg de tips in dit artikel om vandaag nog aan je side-hustle te beginnen. Vandaag is het tenslotte een bijzaak… Maar al snel kan het je HOOFD-drukte zijn! Ik duim voor je succes!