May 21, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

3 Dow Laggards klaar voor comeback in de tweede helft

In 2022 zal de Dow Jones-30 kelderbewoners zijn een groep bedrijven die meestal op zolder rondhangen.MarketBeat.com – MarketBeat

Omgekeerd bevatten de leiders van de veel gevolgde benchmark namen die in het start van het decennium moeite hadden om voet aan de grond te krijgen. Chevron’s Het verband satisfied de hogere olieprijzen en de goedkope waarderingen van defensieve gezondheidsaandelen Merck en Amgen maken deze aandelen tot de leidende paarden van de Dow op weg naar de tweede helft.

Achteraan staan ​​drie van de vier cyclische consumentennamen van de index (achieved de minder economisch gevoelige McDonald’s de vierde). Het is geen toeval dat dit de achterblijvers van de Dow zijn in een tijd waarin de inflatie ervoor zorgde dat het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan naar een historisch dieptepunt zakte.

En nu de markt zich steeds meer schrap zet voor een recessie te midden van een agressieve campagne voor renteverhogingen doorway de Fed, kunnen de zaken schijnbaar alleen maar erger worden voor de sector cyclische consumentengoederen. Misschien niet.

Nu de aandelenkoersen laag zijn en de straat betere vooruitzichten ziet in 2023 en daarna, komt er een ommekeer voor deze drie ongebruikelijke Dow-achterblijvers.

Zullen Walt Disney-aandelen terugveren?

De Walt Disney Company (NYSE: DIS) is de Dow’s caboose met een negatief 38% yr-to-day rendement. De koers van het aandeel is gehalveerd 10 opzichte van de recordpiek van vorig jaar vanwege een mix van zorgen die, hoewel terecht, niet in verhouding staan ​​tot de omvang van de uitverkoop.

Hoewel oplopende investeringen in originele inhoud zullen leiden tot hogere mediaproductie- en programmeerkosten, zullen ze uiteindelijk de concurrentiepositie van Disney in de ultraconcurrerende streamingruimte verbeteren. Satisfied een golfing van nieuwkomers op de markt en Netflix die tekenen van kwetsbaarheid vertoont, Nu is het minute voor digitale entertainmentbedrijven om te besteden. Disney’s dringende concentrate op zijn direct-to-purchaser-kanaal zal uiteindelijk gegrond zijn en leiden tot aanhoudende groei van abonnees en marktaandeel.

In de themaparken waren de meeste zorgen rond hernieuwde sluitingen in China, waar de beperkingen nu worden versoepeld. Delen van de operatie in Shanghai zijn heropend en, behoudens een nieuwe tegenslag, zal de belangrijkste troef binnenkort weer in volle gang zijn. Ondertussen nemen de verkeerstrends in de Noord-Amerikaanse parken van Disney toe.

Toch is het Disney+ dat de grootste groeikans van het bedrijf is – en een die ondergewaardeerd wordt ondanks een reeks geweldige abonnees (vergeleken achieved abonneeverliezen bij Netflix). Nu de ruzie achieved de regering van Florida en andere druk op korte termijn verdwijnen, zullen beleggers zich realiseren dat Disney’s K/W van 2023 van 17x “uiteindelijk een kleine waardering” is.

Is Nike Inventory een langetermijnaankoop?

NIKE, Inc. (NYSE: NKE) is dit jaar fulfilled 34% gedaald en is de op één na slechtste prestatie in de Dow. Het ligt op schema om voor de zevende maand op rij lager te sluiten, iets wat sinds 2016 niet meer is gebeurd. Merk op dat ongeveer vijf jaar na de malaise van 2016 het aandeel verdrievoudigde.

Het is niet onredelijk om te denken dat de geschiedenis zich kan herhalen en dat Nike tegen 2027 een aandeel van $ 300 zal hebben. Maar het zal stap voor stap moeten gaan voor de wereldwijde sneakerkoning. Management moet eerst doorwerken bevoorradingsketen verstoringen en zwakte in de uiterst belangrijke markt in Groot-China. Het moet ook bewijzen dat hogere uitgaven voor zijn digitale capaciteiten en DTC-activiteiten vruchtbaar zijn.

Aangezien Nike een meer directe verbinding blijft vormen met zijn gepassioneerde klantenbestand, zouden de financiële resultaten moeten volgen. Er zijn hier geen problemen satisfied de vraag en het vermogen van het bedrijf om prijzen te verhogen in een inflatoire omgeving zou het mogelijk moeten maken om een ​​economische neergang te doorstaan.

Dus terwijl de markt gericht is op ongewoon lage winstgroei in het huidige fiscale jaar, suggereert een kijkje in de toekomst dat er een comeback van Nike op komst is. Wall Street voorspelt een groei van de winst per aandeel van 21% in het fiscale jaar 2023. Dit zou heel goed de weg kunnen effenen voor een nieuwe meerjarige bull run.

Zal de voorraad van Dwelling Depot in de tweede helft herstellen?

Na het boeken van grote winsten in elk van de laatste drie jaar, Het House Depot, Inc. (NYSE: High definition) is in 2022 met 32% gedaald. De terugval was onvermijdelijk, aangezien een groot deel van de stijging werd veroorzaakt door de ongebruikelijke vraag die werd veroorzaakt doorway pandemische renovaties van woningen. De aandelen van de retailer voor woningverbetering zijn ook vertraagd doorway stijgende transportation- en loonkosten, naast de bezorgdheid dat hogere rentetarieven een hete huizenmarkt zullen afkoelen.

Ja, het repareren en verbouwen van huizen zal waarschijnlijk vertragen in een periode van krimp. Hetzelfde geldt voor woningbouwactiviteiten en daarmee de vraag naar hout, gereedschap, verf en apparaten. Een recessie is niet ideaal voor suppliers fulfilled meer dan 2000 fysieke locaties.

Als we verder kijken dan de vertraging op korte termijn, zijn er onderliggende seculiere tendencies die de groei op lange termijn. Volgens de Federal Household Financial loan House loan Company is ongeveer de helft van de eengezinswoningen in de VS vóór 1980 gebouwd. Dit betekent dat er, ondanks de hyperrenovatie van de afgelopen jaren, nog volop renovatiewerkzaamheden in het verschiet liggen. Tegelijkertijd schat Property Depot in een periode van meer dan tien jaar aan onderbouw dat het tekort aan woningvoorraad vijf jaar aan woningbouw kan vergen om te verhelpen.

Combineer deze twee krachten achieved de miljoenen millennials en generatie Zers die jeuken om een ​​huis te kopen, en de langetermijnvooruitzichten blijven solide voor de woningverbeteringsindustrie. Fulfilled een 18x achterblijvende K/W die 20% onder het vijfjaarsgemiddelde ligt, zou het kopen van Household Depot-aandelen hier een constructieve zet zijn.