May 21, 2024

Difference Business

Meesters van het bedrijfsleven

17 Beste onroerend goed nevenactiviteiten om rijkdom en cashflow op te bouwen

real estate side hustles

Vastgoed is een van de meest populaire nevenactiviteiten. Of u nu op zoek bent naar wat extra maandelijkse cashflow of rijkdom op de lange termijn wilt opbouwen, er is een makelaardij om u te helpen dit te realiseren.

Het is zelfs een van de meest voorkomende routes om vroeg te ontsnappen aan de ratrace.

Dat is precies wat mijn vriend Tsjaad Carson deed, dankzij zijn portefeuille met huurwoningen. Chad bouwde zijn imperium in de loop van een aantal jaren op en verwierf onderweg cashflow, waardering en belastingvoordelen.

En hier is goed nieuws: je hebt geen enorme aanbetaling nodig om te beginnen.

In dit bericht bespreken we enkele van de beste nevenactiviteiten op het gebied van onroerend goed waarmee u aan de slag kunt – zelfs als u vandaag niet veel geld hebt.

onroerend goed kant drukte

1. Huis hacken

Een van Chad’s eerste nevenactiviteiten op het gebied van onroerend goed was het hacken van huizen. Hij kocht een vervallen 4-plex, woonde in één unit en verhuurde de andere drie.

Dat is hoe huishacking werkt: koop een plek die groter is dan je nodig hebt en verhuur de overtollige ruimte. “Normaal gesproken ga je comfort opofferen met winstgevendheid”, vertelde huishacker Craig Curelop me.

Hij beschreef een paar voorbeelden, waaronder:

 • Een duplex kopen, in de ene unit wonen en de andere unit verhuren via Airbnb of voor lange termijn.
 • Een huis met 5 slaapkamers kopen, in een kamer wonen en de andere 4 individueel verhuren.

Dit lijkt het meest haalbaar voor jongere professionals en stellen die niet zoveel ruimte nodig hebben, en kan een manier zijn om flink te besparen op huisvesting.

2. Vooraf doorgelicht commercieel onroerend goed

Fondsenwerving stelt u in staat om te investeren in een portefeuille van commercieel vastgoed door het hele land. Ik ben al jaren een Fundrise-belegger en ze hebben consequent driemaandelijkse dividenden uitbetaald met een rendementsbereik van 5-10%.

startpagina voor fondsenwerving

Bovendien kan je aan de slag met zo weinig als $10.

3. Live-in flips

De regering wil dat mensen naar huizen verhuizen die wat werk nodig hebben en ze opknappen – en ze geven je een behoorlijk grote fiscale stimulans om dat te doen.

om te doen live-in flip u moet minimaal 2 of 5 jaar in de woning wonen. Wanneer u het huis verkoopt, is er nul vermogenswinstbelasting.

Wat basis wiskunde om dit te illustreren zou zijn:

 • Koop een huis dat werk nodig heeft voor $ 200.000 in een buurt met een gemiddelde prijs van $ 300.000.
 • Renoveer langzaam over de 2-5 jaar, misschien $ 30-40k investeren in reparaties.
 • Verkoop het huis voor $ 300k.
 • $300k – $200k – $30-40k = $ 60-70k nettowinst, belastingvrij.

Je wilt dit misschien niet op de lange termijn doen, maar je kunt een mooi belastingvrij nestje opbouwen van $ 250-500k of meer over een periode van 8-10 jaar.

Als je de beste deals wilt vinden voor huizen om in te wonen, raadt Tsjaad aan om off-market te kijken.

Hij heeft een aantal geweldige deals gevonden door gewoon door de buurt te lopen en leegstaande huizen te spotten. Praat met buren om erachter te komen wie de eigenaar van het huis is en hoe u contact met hen kunt opnemen. Laat wat handgeschreven notities vallen en je zult versteld staan ​​van wat je begint te ontdekken.

4. BRRRR: kopen, afkicken, huren, herfinancieren, herhalen

De populaire BRRRR onroerend goed drukte werkt als volgt:

 1. Koop een opknapwoning
 2. Rehabilitatie
 3. Verhuur het
 4. Herfinancier het voor de nieuwe marktwaarde
 5. Herhaal: gebruik het geld van de herfinanciering om de volgende woning te kopen

Ik hield van de creatieve benadering van Austin Miller om zijn verhuurportfolio op deze manier op te bouwen, die bestond uit maximaal 17 woningen ter waarde van $ 1,2 miljoen toen we spraken.

De kicker? Ze werden allemaal “gratis” verkregen – zonder zijn eigen geld.

5. Vogels achtervolgen

Op jacht naar vogels is hoe Chad zijn start in onroerend goed kreeg.

De term “bird-dogging” is een jachtterm die verwijst naar de honden die snuffelen waar de vogels zich verstoppen in de struiken.

In onroerend goed betekent het een goede deal opsnuiven namens een belegger. Het grote voordeel is dat er van uw kant geen kosten of risico’s aan verbonden zijn, en het is een geweldige manier om te leren hoe u goede vastgoedbeleggingen kunt vinden.

Het helpt je ook om de markt beter te begrijpen en hoe je een goede deal kunt vinden, dus als je genoeg hebt om zelf in een woning te investeren, kun je een goede deal vinden.

In het geval van Chad verdiende hij $2.000 elke keer dat hij een van zijn investeerders een deal vond.

Om investeerders te vinden, kunt u deelnemen aan bijeenkomsten voor vastgoedinvesteringen in uw regio, of het idee presenteren aan mensen die geld hebben om te investeren. Als u ze kunt laten zien hoe ze een goed rendement op hun investering kunnen behalen, zijn ze bereid met u samen te werken.

Opmerking: Je hebt een nodig onroerend goed licentie hier wettelijk toe.

Chad adviseerde dat de gemakkelijkste manier om dit te doen, is om u aan te melden bij een makelaardij voor verwijzingen voor ongeveer $ 100 per jaar. Het bureau neemt een percentage van uw inkomsten, maar biedt u enige bescherming in contracten en is een goedkope manier om te beginnen.

6. “Turnkey” huurwoningen

Verhuur van onroerend goed is een geweldige bijkomstigheid die maand na maand relatief passieve cashflow kan verdienen.

Als uw lokale markt te duur is, neem dan een kijkje op dakbedekking, een coole online marktplaats gebouwd voor investeerders buiten de staat. Veel huizen op de lijst hebben al huurders en vastgoedbeheer.

dakstock huurwoningen

Mijn vriend Dustin Heiner bouwde zijn huurportefeuille op en kon voor 40 jaar met pensioen van de passieve inkomstenkasstroom.

7. Koop een deel van een boerderij

Geaccrediteerde investeerders kunnen aandelen in Amerikaanse landbouwgrond kopen met AcreTrader, te beginnen met een minimum van $ 5000. Sinds 1990 hebben investeringen in landbouwgrond een rendement op jaarbasis van 11,5% behaald (volgens de site).

acretrader landbouwgrond investeren

AcreTrader crowdfundt de aankoop van actieve landbouwgrond en verhuurt deze vervolgens terug aan de boeren die deze exploiteren. Beleggers verdienen op twee manieren geld:

 1. waardering van de grond bij toekomstige verkoop
 2. jaarlijkse contante huurbetalingen van boeren

Het bedrijf streeft naar geannualiseerde contante uitkeringen in het bereik van 3-5%.

8. Meesterlease

Master leasing een woning onderverhuurt. Deze drukte op het gebied van onroerend goed werkt het beste als u een leegstaand pand kunt vinden dat wat werk nodig heeft. Op die manier kunt u een win-win-partnerschap onderhandelen met de eigenaar.

U kunt bijvoorbeeld een onroerend goed vinden om te leasen voor $ 1ka maand en het vervolgens onderverhuren voor $ 1.500 per maand.

Er zijn enkele voordelen voor beide zijden van het masterlease-partnerschap. Aan jouw kant:

 • Veel lagere initiële kosten dan investeren in onroerend goed.
 • Geen enorme tijdsinvestering.
 • Dit kun je opschalen als businessmodel.
 • U bent niet verantwoordelijk voor belastingen en verzekeringen.

En voor de eigenaar:

 • Gegarandeerde huurinkomsten.
 • Geen gedoe met het beheren van de huurders.
 • Sommige eigendomsverbeteringen zijn afhankelijk van de overeenkomst die u bereikt.

9. Huurarbitrage

Net als bij masterleasing, geeft verhuurarbitrage u de kans om: geld verdienen met onroerend goed dat u niet eens bezit.

Hoe het werkt, is dat u een langetermijnhuurovereenkomst tekent voor een onroerend goed en (met toestemming van de verhuurder) omdraait en het als een kortetermijnverhuur op Airbnb of andere platforms vermeldt. U profiteert van de spreiding tussen wat u aan kortetermijnhuurkosten kunt innen en uw vaste maandelijkse huur.

Uw maandelijkse huur is bijvoorbeeld $ 2.500, maar u kunt $ 200 per nacht verdienen op Airbnb. Als je het 20 nachten per maand verhuurt, verdien je $ 4.000 per maand aan inkomsten en ongeveer $ 1.500 per maand aan brutowinst.

Er is een kunst en een wetenschap voor huurarbitrage, en het is controversieel in krappe huurmarkten. Toch melden enkele ondernemende Airbnb-hosts dat ze binnenkomen 6 cijfers in winst – allemaal terwijl je de wereld rondreist.

Hoewel de opstartkosten hier vrij laag zijn, is het inrichten van het pand een eerste uitgave om te overwegen.

10. Leaseagent

Werken als leaseagent is een geweldige manier om te leren hoe de huurmarkt werkt en tegelijkertijd wat geld te verdienen.

Het vinden en screenen van huurders is een enorme tijdsverspilling voor verhuurders en vastgoedbeheerders. Leaseagenten lossen die pijn op en vaak een halve tot een hele maand huur verdienen als vindersloon.

Hoe het werkt, is dat je huurders voor een woning vindt, ze rondleidt, hen helpt bij het invullen van alle benodigde papieren en de aanvragen naar de verhuurder brengt.

Leasingagenten zijn populairder in grotere steden, maar u kunt mogelijk een deal sluiten waar u ook woont.

Je hebt een nodig licentie voor vastgoedbeheerder of een reguliere vastgoedvergunning. Controleer de wetten in uw staat, maar u kunt meestal verwachten dat u $ 400-500 betaalt en een week of twee lessen neemt om de basis te leren.

Chad legde uit: “Je leert hoe je een van de belangrijkste onderdelen van de verhuur kunt doen op andermans centen.”

Probeer om te beginnen contact op te nemen met vastgoedbeheerders en bied aan om voor hen te werken als leasingagent als onafhankelijke aannemer.

Je bent waarschijnlijk bekend met Airbnb en vergelijkbare sites, waar u de extra ruimte in uw huis kunt omzetten in extra geld.

Maar als je helemaal niet met gasten te maken wilt hebben, is de Buurman platform is misschien de moeite van het bekijken waard. Met Neighbor kun je extra spullen van mensen opbergen waar je er ruimte voor hebt.

betaald krijgen om spullen van anderen op te slaan

Dit is waarschijnlijk een zeer passief maandelijks inkomen na de eerste daling. Sommige hosts verdienen tot $ 10.000 per jaar het runnen van hun eigen mini-zelfopslagactiviteiten.

Bekijk onze volledige Neighbour-recensie voor meer informatie.

12. Ruw land flippen

Bijna elke doorgewinterde verhuurder heeft wel een horrorverhaal over huurders, toiletten of termieten. Een onroerend goed dat al die problemen vermijdt, is het omdraaien van onbewerkt land.

Hoe deze werkt ben jij:

 • Vind landeigenaren in nood, vaak via landrecords en direct mail.
 • Doe ze een contant bod op hun eigendom.
 • Verkoop het land opnieuw voor een snelle cash-flip of lage maandelijkse termijnen.

investeren in onbewerkte grond

Ik kwam in contact met een gast van de Side Hustle Show die zijn bedrijf op het gebied van landflippen heeft gebouwd om $ 10k maand in zijn eerste jaar.

13. Groothandel

De groothandel in onroerend goed omvat:

 1. Het vinden van noodlijdende eigendommen en gemotiveerde verkopers.
 2. Ze onder contract krijgen.
 3. Ze snel verkopen aan andere investeerders.

U hebt vooraf niet veel kapitaal nodig, alleen veel werk om deals te vinden en te netwerken met potentiële kopers.

14. Kortlopende vastgoedleningen

Help bij het financieren van rehabilitatieprojecten voor onroerend goed door middel van kortlopende leningen op sites zoals Begane grond. Deze biljetten variëren doorgaans van 3-12 maanden en verdienen 6-10% rente.

kortlopende vastgoedleningen op de begane grond

Het minimumbedrag per lening is slechts $ 10, zodat u uw investeringen gemakkelijk kunt spreiden om te diversifiëren, en Groundfloor heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee u voor deze investeringen kunt winkelen.

Als het mis gaat, heb je het onroerend goed als onderpand, zodat je meestal je hoofdsom kunt terugkrijgen.

15. Traditionele REIT’s

Beursgenoteerde vastgoedbeleggingstrusts (REIT’s) zijn misschien wel de meest passieve bijkomstigheid van onroerend goed. U kunt aandelen kopen via elke makelaardij, inclusief favoriet bij fans M1 Financiën.

m1 financiën

16. Mobiele notarisdienst

Mobiele notaris lening ondertekenaars kunnen: verdien ongeveer $ 100 per uur voor het invullen van ondertekening van leningen voor nieuwe huizenkopers. Het is een geweldige bijkomstigheid van onroerend goed, omdat de meeste signeersessies ‘s avonds plaatsvinden. (Banken lenen graag geld aan mensen die een baan hebben!)

Voor meer informatie, bekijk enkele van de bronnen op Loan Signing System voor meer informatie. (Gebruik promocode sidehustle voor 10% korting, of bekijk deze recensie met een paar Loan Signing System-studenten.)

Als je eenmaal weet wat je doet en een paar ondertekenservices aan boord hebt, krijg je sms-meldingen van optredens bij jou in de buurt. Bij elk kunt u ervoor kiezen om het te accepteren of te weigeren op basis van uw beschikbaarheid.

17. Investeren in stacaravans

Stacaravans zijn een aantrekkelijke niche voor onroerend goed, omdat u doorgaans veel lagere initiële investeringen heeft dan traditionele eengezinswoningen.

Mijn vriend Rachel Hernandez deed haar eerste stacaravanaankoop voor $ 3.600 en verkocht het opnieuw voor $ 10.000 op basis van een lease-to-own-contract. Tegenwoordig verdient ze rond $ 10.000 per maand van haar investeringen in stacaravans.

Welke kant van onroerend goed is het beste?

Bij het kiezen van de vastgoedinvesteringen die het beste bij u passen, moet u rekening houden met:

 • de tijd die je beschikbaar hebt
 • je bestaande klusjesmanvaardigheden (of het gebrek daaraan!)
 • uw beschikbare kapitaal

Voor mij heb ik mijn inspanningen tot nu toe geconcentreerd op online en traditionele REIT’s en kortlopende vastgoedleningen. En jij dan? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Sponsor

Freshbooks-logo

Serieus over extra geld verdienen?

side hustle show cover art